ΜΑΛΛΙΑ

Έτσι θα διατηρήσεις το χτένισμά σου μία μέρα παραπάνω

Ξέρω ότι απολαμβάνεις τα πλούσια με όγκο μαλλιά που έχεις όταν βγαίνεις από το κομμωτήριο. Έχουν όγκο, είναι λαμπερά και δεν χρειάζεται να τα λούσεις την επομένη. 

Ποια έχει την πολυτέλεια να επισκέπτεται τακτικά το κομμωτήριο; Όλες ξέρουμε ότι το λούσιμο της τελευταίας στιγμής είναι μία συνήθεια που δεν μπορείς να αποφύγεις. Γι’ αυτό καλύτερα να ψάξεις να βρεις τρόπο να κρατάει περισσότερο το χτένισμά ή έστω το στέγνωμα που κάνεις με το σεσουάρ.

Καλά είναι και τα dry shampoos για τις δύσκολες μέρες αλλά βοηθούν άμεσα στη λιπαρότητα και το φριζάρισμα. Την επόμενη μέρα, το λούσιμο και το χτένισμα είναι μονόδρομος.

Για να αποφύγεις το συχνό λούσιμο -που δεν βοηθάει ιδιαίτερα τα μαλλιά έτσι κι αλλιώς- δες πως να στεγνώνεις τα μαλλιά σου για να διατηρήσουν τον όγκο τους και να φαίνονται καλοχτενισμένα για περισσότερες μέρες.

Βήμα 1

 

Το μυστικό είναι να ανασηκώσεις τις ρίζες των μαλλιών με το σεσουάρ. Για να το κάνεις, αναποδογύρισε τα μαλλιά σου, με το κεφάλι προς τα κάτω. Με το σεσουάρ στο ζεστό στέγνωσε τις βρεγμένες ρίζες μέχρι να στεγνώσουν. Όταν ζεσταθούν, γύρνα το σεσουάρ στον κρύο αέρα και επέμεινε στις ρίζες. Αυτό το κάνεις σε όλο το κεφάλι. Αν το πιστολάκι σου έχει diffuser τότε χρησιμοποίησέ το για πιο στοχευμένες κινήσεις.

Βήμα 2

 

Έχεις παρατηρήσει ότι στο κομμωτήριο στεγνώνουν τα μαλλιά σου ανά τμήματα, ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω; Αυτό λοιπόν είναι ένα μικρό κόλπο για να δώσεις όγκο στα μαλλιά σου. Χώρισέ τα κι εσύ σε 4 ή παραπάνω μέρη (ανάλογα με το πόσο πυκνά και πόσο μακριά είναι) και με το σεσουάρ και τα δάχτυλά σου, στέγνωσε τα μαλλιά. Όταν ζεσταθούν, γύρνα και πάλι το σεσουάρ στο κρύο και συνέχισε να περνάς τα δάχτυλά ανάμεσα στα μαλλιά σου.

Βήμα 3

 

Αυτό το βήμα έχει να κάνει με την ανανέωση του hairstyle και χρειάζεσαι μόνο το σεσουάρ και τα δάχτυλά σου. Ανασήκωσε τις ρίζες των μαλλιών με τα δάχτυλά σου και με το σεσουάρ στο ζεστό, ρίξε αέρα (από τη ρίζα ως τη μέση τις τρίχας). Καλό είναι η φορά του σεσουάρ να ακολουθεί τα δάχτυλά σου. Έτσι θα επαναφέρεις τον χαμένο όγκο των μαλλιών σε ένα βαθμό κι έτσι θα έχεις για 1-2 μέρες παραπάνω ένα άψογο hairstyle.

My tip: Για να σώσεις μία ελαφριά κίνηση στο κάτω μέρος των μαλλιών σου, τότε χρησιμοποίησε στις άκρες λίγο hair dry oil και απλά στριφογύρισε μία τούφα. Κράτησέ τη με τα δάχτυλά σου και με κίνηση από πάνω προς τα κάτω, ρίξε ζεστό αέρα με το σεσουάρ. Όταν αφήσεις την τούφα, τότε τα μαλλιά σου θα έχουν μία ανέμελη κίνηση. Δεν χρειάζεται να το κάνεις σε όλα τα μαλλιά. Μερικές διάσπαρτες τούφες θα δώσουν πιο φυσικό αποτέλεσμα.