ΠΡΟΣΩΠΟ

Έρχεται σαββατοκύριακο, θα κάνεις μάσκες προσώπου και αυτοί είναι 4 κανόνες που δεν πρέπει να ξεχνάς

Instagram/bellahadid

Είναι η beauty συνήθεια που έγινε λατρεία. Κυριακή βράδυ, καναπές, κρασί ή ζεστή σοκολάτα, Netflix και μάσκα προσώπου. Γιατί, όπως έχουμε ξαναπεί, η καραντίνα θέλει τη μάσκα ομορφιάς της.

Οποιοδήποτε τύπο μάσκας κι αν διαλέξεις όμως, αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς σε καμία περίπτωση είναι πως και οι μάσκες έχουν τα μυστικά και τους κανόνες τους.

Ναι, ανάλογα με τις ιδιότητες των θρεπτικών συστατικών που περιέχουν, ενυδατώνουν, αποτοξινώνουν, αναζωογονούν την επιδερμίδα δίνοντάς της ένα boost λάμψης, όμως, σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να φτάνουμε στην υπερβολή ή να αγνοούμε τους κανόνες για τη σωστή χρήση τους καθώς κάτι τέτοιο, μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα στην επιδερμίδα μας. Παρακάτω λοιπόν, θα βρεις 4 βασικούς κανόνες που πρέπει να έχεις έχεις κατά νου, γιατί σαββατοκύριακο έρχεται και μέσα στο πρόγραμμα υπάρχει κάπου χρόνος για λίγο ”me-time” και μάσκες.

Βρες τη μάσκα που έχει ανάγκη η επιδερμίδα σου

Όπως σου είπα παραπάνω, δεν υπάρχει μόνο ένας τύπος μάσκας, ούτε όλες οι μάσκες έχουν τα ίδια συστατικά για να καλύπτουν όλες τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Υπάρχουν οι sheet masks- aka υφασμάτινες μάσκες προσώπου- μάσκες με άργιλο, άνθρακα, ένζυμα, οι peel-off κλπ που εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες όπως ενυδάτωση, απολέπιση, λάμψη, βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας και των πόρων, σύσφιξη κλπ με άμεσα ορατά αποτελέσματα. Το πρώτο και βασικότερο ζήτημα λοιπόν, επιλέγοντας μία μάσκα προσώπου είναι να αφουγκραστείς τις ανάγκες που έχει η επιδερμίδα σου (έχοντας υπόψιν σου και τον τύπο της). Ιδιαίτερα αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, δοκίμασε να κάνεις ένα patch test στο εσωτερικό μέρος του χεριού σου.

Προσοχή στο overmasking

Η υπερβολή δεν βοήθησε ποτέ κανέναν. Το αντίθετο, μάλιστα. Αυτό που θέλω να πω είναι πως ανάλογα με τον τύπο μάσκας που έχεις επιλέξει να κάνεις θα πρέπει να ορίσεις το πόσο συχνά θα κάνεις αυτή τη μάσκα προσώπου. Για παράδειγμα, οι μάσκες ενυδάτωσης ενδείκνυνται πιο συχνά – παραπάνω από μία φορά μέσα στην εβδομάδα- απ’ ό,τι οι μάσκες άνθρακα.

Με το ρολόι

Οι οδηγίες χρήσης υπάρχουν για κάποιο λόγο. Το να σκεφτείς να αφήσεις τη μάσκα περισσότερη ώρα στο πρόσωπό σου (και δεν μιλάω για τα ένα- δύο λεπτά που μπορεί να ξεχαστείς) μόνο και μόνο για να επωφεληθείς περισσότερο από τα συστατικά της, δεν είναι καλή ιδέα. Το αντίθετο μάλιστα, μπορεί να προκαλέσει extra αφυδάτωση (να έχεις την αίσθηση τραβήγματος) ή να διαταράξει την ισορροπία του προστατευτικού φραγμού της επιδερμίδας σου. Ανάλογα με τις ιδιότητες της μάσκας, φρόντισε να ακολουθείς τους κανόνες χρήσης της.

Αν λατρεύεις τις sheet masks, βάλε στο παιχνίδι ένα jade roller

Όπως σου έχω ξαναπεί, μάσκες προσώπου + jade roller = L.F.E. Σε καθαρή επιδερμίδα, ξεδίπλωσε προσεκτικά και εφάρμοσε τη sheet mask στο πρόσωπό σου και από πάνω κάνεις μασάζ- τις ίδιες ασκήσεις μασάζ που θα έκανες- με το jade roller. Με αυτόν τον τρόπο, τονώνεις την μικροκυκλοφορία και βοηθάς τα προϊόντα- στη συγκεκριμένη περίπτωση τα συστατικά της μάσκας- να αποροφηθούν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας.