NAILS

Επαγγελματικό πεντικιούρ μόνη στο σπίτι; Γίνεται!

Τα περιποιημένα νύχια δεν είναι μόνο ζήτημα αισθητικής και ομορφιάς, αλλά και υγείας. Ειδικά το καλοκαίρι, το πεντικιούρ δεν πρέπει να το παραλείπεις από τη ρουτίνα ομορφιάς σου, αφού πέρα απ' το ότι αφήνεις εκτεθειμένα τα δάχτυλά σου με τα πέδιλα και τα σανδάλια, πρέπει να φροντίζεις και για την προσωπική σου υγιεινή και για τους μύκητες που μπορεί να αναπτυχθούν ειδικά εξαιτίας της υπερβολικής ζέστης.

Κάνε μόνη σου πεντικιούρ step by step

1. Ξεκινήστε γεμίζοντας μια λεκάνη με ζεστό ή χλιαρό νερό. Ρίξτε μέσα άλατα ή έλαια και αφήστε τα πόδια σας να μουλιάσουν για περίπου 15 λεπτά, προκειμένου να μαλακώσουν και να γίνει πιο εύκολη η μετέπειτα διαδικασία.

2. Η απολέπιση είναι απαραίτητη. Μόνο έτσι θα καταφέρετε να απομακρύνετε τις σκληρύνσεις και να αποτρέψετε τη συγκέντρωση στρωμάτων νεκρού δέρματος, η οποία στο μέλλον μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία σχισμών. Για την αφαίρεσή τους, χρησιμοποιήστε λίμα, ελαφρόπετρες ή ηλεκτρικές συσκευές. Στη συνέχεια απλώστε στη νέα μαλακή επιδερμίδα μια πλούσια ενυδατική και αναπλαστική κρέμα ποδιών.

3. Απομακρύνετε προσεκτικά τυχόν παρανυχίδες και σπρώξτε πίσω τα πετσάκια με απαλές κινήσεις, προκειμένου να αναδείξετε την επιφάνεια των νυχιών. Τέλος, με μια λίμα δώστε τους σχήμα. Προσοχή, αυτό το σημείο είναι το πιο σημαντικό της όλης διαδικασίας, καθώς αν το σχήμα δεν είναι σωστό, ενδέχεται να προκληθούν ακόμα και τραυματισμοί. Στρογγυλέψτε τις άκρες για να το αποφύγετε και τρίψτε απαλά την επιφάνεια του νυχιών με ένα buffer για να τα λειάνετε.

4. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν μείνει υπολείμματα κρέμας επάνω στην επιφάνεια των νυχιών, καθαρίζοντάς τα με λίγο ασετόν. Αφού σιγουρευτείτε ότι είναι εντελώς στεγνά, τοποθετήστε από ένα διαχωριστικό δαχτύλων στο κάθε πόδι και απλώστε τη βάση, η οποία θα προστατεύσει τα νύχια από τις χρωστικές του βερνικιού που θα ακολουθήσει. Αφήστε τη να στεγνώσει για 10 λεπτά.

5. Απλώστε τη πρώτη στρώση του χρώματος ξεκινώντας ακριβώς από τη μέση του κάθε νυχιού και απλώνοντάς το με μικρές ομαλές κινήσεις σε όλη την επιφάνεια. Περιμένετε για 10 λεπτά και στη συνέχεια περάστε τη δεύτερη στρώση. Και αυτή θα χρειαστεί 10λεπτά για να στεγνώσει. Διορθώστε τυχόν ατέλειες με τα ειδικά ξυλάκια.

6. Μην παραλείψετε το top coat, το οποίο όχι μόνο θα βοηθήσει το χρώμα να στεγνώσει πιο γρήγορα, αλλά θα εξασφαλίσει και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και διάρκεια του αποτελέσματος.

7. Σε κάθε περίπτωση, μη φορέσετε κλειστά παπούτσια για την επόμενη μία ώρα. Για να επιταχύνετε το χρόνο στεγνώματος βάλτε τα πόδια σας μπροστά από κρύο αέρα ή σε κρύο νερό.

Σύστημα Μεταμόρφωσης Ποδιών Clarisonic Pedi

(στα Sephora)

 

Buffer τριών βημάτων 3-Step Ergo Buffer

(στα Sephora)

 

Coat για γρήγορο στέγνωμα Dry Fast Top Coat, Seche Vite

 

Βάση Natural Nail Base Coat, OPI

 

Βερνίκι νυχιών Serial Shopper, Essie -30%