PATTY'S BEAUTY

Έκανα καθαρισμό προσώπου με ατμό και να τι συνέβη

Έχω την τύχη να απολαμβάνω πολλές θεραπείες προσώπου λόγω της δουλειάς μου, αλλά βαθύ καθαρισμό είχα καιρό να κάνω. Ένας καλός φίλος μού σύστησε την αισθητικό Μαρία Αργείτου, η οποία δουλεύει πάνω από 40 χρόνια στον χώρο της ομορφιάς και έχει κουράρει με τα μαγικά της χέρια πολλούς διάσημους Έλληνες (ονόματα δεν αποκαλύπτω!). Την είχα ακουστά, αλλά δεν είχε τύχει μέχρι τώρα να δοκιμάσω κάποια από τις θεραπείες της.

Ο χώρος στο Νέο Ψυχικό που στεγάζει τα τελευταία χρόνια το κέντρο αισθητικής της, θυμίζει ιατρείο. Όλα είναι σε τάξη, καλά μελετημένα και αποστειρωμένα. Η αισθητική είναι λιτή και ολίγον τι old school, τα μηχανήματα σούπερ εξελιγμένα, η προσέγγιση των ασθενών απολύτως εξατομικευμένη.

Η γνωριμία μου με την κυρία Μαίρη ήταν «love at first sight». Πολύ γρήγορα αποκτήσαμε οικειότητα και αναπτύξαμε μια άτυπη σχέση μητέρας-κόρης που σπάνια δημιουργείται σε κέντρα αισθητικής. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, ένιωσα αμέσως ασφάλεια, την εμπιστεύτηκα και αφέθηκα στα χέρια της, στην πολυετή εμπειρία και στην τεράστια γνώση της.

Η διάγνωση και η θεραπεία

Αρχικά, η κυρία Μαίρη έκανε μια διάγνωση της κατάστασης της επιδερμίδας μου. Βρήκε ότι το δέρμα μου είναι καλής ποιότητας, περιποιημένο και δεν έχει καεί στον ήλιο. Εντόπισε μόνο ελαφριά λιπαρότητα στη ζώνη Τ, μικρές κύστες και αρκετά μαύρα στίγματα στη μύτη και στο πηγούνι.

Παρόλο που αρχικά στο τηλέφωνο μού είχε προτείνει να κάνω ένα είδος καθαρισμού με μικροδερμοαπόξεση, βλέποντας από κοντά το πρόσωπό μου και τις ευαισθησίες του σε κάποια σημεία, άλλαξε γνώμη και επέλεξε τον βαθύ καθαρισμό με βαπέρ. H διοχέτευση ζεστού ατμού στο δέρμα μαλακώνει την επιφανειακή στοιβάδα της επιδερμίδας και διευκολύνει την επιφανειακή απολέπιση των νεκρών κυττάρων.

Αυτή είναι η φιλοσοφία της κυρίας Μαίρης: πρώτα διαβάζει καλά το δέρμα και στη συνέχεια χρησιμοποιεί προϊόντα και μεθόδους καθαρισμού ανάλογα με τις ανάγκες του τη δεδομένη στιγμή. «Ο καθαρισμός είναι πολύ σοβαρή και εξατομικευμένη υπόθεση», μου τόνισε, προσθέτοντας: «Απαιτεί εμπειρία και γνώση. Οι πύλες εισόδου των θρεπτικών συστατικών είναι οι πόροι κι αν είναι κλειστοί δεν μπορεί να εισχωρήσει κανένα συστατικό, όσο δραστικό κι αν είναι».

έκανα καθαρισμό προσώπου με ατμό

Ο καθαρισμός βήμα-βήμα

  • Πριν αρχίσει η διαδικασία, έμαθα ένα μυστικό της δουλειάς που δεν γνώριζα: ποτέ ο πελάτης δεν πρέπει να αφήνεται χωρίς επίβλεψη και με στεγνό δέρμα κάτω από το βαπέρ! Τώρα που το μάθαμε κι αυτό, ας περάσουμε στην προετοιμασία, που ξεκίνησε με ελαφρύ μασάζ με ένα προϊόν που περιείχε ήπια οξέα φρούτων, για να μην προκληθεί ενόχληση ή ερεθισμός.
  • Στη συνέχεια, με ένα ήπιο gommage με στρογγυλεμένους κόκκους που δεν τραυματίζουν το δέρμα, η αισθητικός συνέχισε να μου κάνει μασάζ για λίγα λεπτά ακόμα κάτω από το βαπέρ.
  • Αφού αφαίρεσε τα προϊόντα, εφάρμοσε στο πρόσωπο ένα ηρεμιστικό λαδάκι, και συγκεκριμένα βαλσαμέλαιο, για να διατηρήσει το δέρμα μαλακό και ενυδατωμένο όση ώρα θα ασχολιόταν με τα στίγματα στο πρόσωπό μου. Με μια βελόνα διάνοιξης μιας χρήσης άνοιξε τις κύστες, δηλαδή τα λευκά στίγματα και τα σπυράκια, και αφαίρεσε το σμήγμα ασκώντας ελαφριά πίεση ώστε να μην ερεθίσει το δέρμα.
  • Στη συνέχεια, με ένα ειδικό εργαλείο, το λεγόμενο tire comedon, τράβηξε προσεκτικά το σμήγμα από τους φαγέσωρες, δηλαδή τα μαύρα στίγματα. Οι κινήσεις της ήταν τόσο προσεκτικές και λεπτεπίλεπτες, ώστε δεν ένιωσα καμία δυσφορία.
  • Τέλος, αποστείρωσε το πρόσωπό μου με επιδερμικά ρεύματα υψηλής συχνότητας και χαμηλής ισχύς, τα οποία έχουν μικροβιοκτόνο δράση και απορροφούν τον ερεθισμό. Στην αρχή αισθάνθηκα τσιμπήματα, αλλά τα συνήθισα γρήγορα.
  • Βρισκόμουν δύο βήματα πριν ολοκληρωθεί αυτός ο σχολαστικός καθαρισμός, που απολάμβανα πολύ και δεν ήθελα να τελειώσει. Η κυρία Μαίρη μου έκανε μασάζ με μια ηρεμιστική κρέμα και αμέσως μετά εφάρμοσε μια ενυδατική και καταπραϋντική μάσκα, που άφησαν το δέρμα μου ενυδατωμένο, φρέσκο και αναζωογονημένο.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά

Η κυρία Μαίρη δεν χρησιμοποιεί ποτέ νερό της βρύσης για να αφαιρεί τα υπολείμματα των προϊόντων από την επιδερμίδα. Φτιάχνει ένα δικό της εκχύλισμα βοτάνων, με το οποίο μουσκεύει ζεστά, αποστειρωμένα πανάκια για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων. Ο συνδυασμός των μυρωδάτων βοτάνων και του ζεστού υφάσματος πάνω στην επιδερμίδα μου λειτούργησαν σαν βάλσαμο και μου άφησαν μια αίσθηση ευεξίας που χρειαζόμουν επειγόντως.