ΠΡΟΣΩΠΟ

Έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα; 4 tips που πρέπει να ξέρεις

Imaxtree Imaxtree

Κάθε γυναίκα έχει τη δική της ρουτίνα ομορφιάς. Τα καλλυντικά και τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας της με βάση τις ανάγκες και τον τύπο του δέρματός της. Κι αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να έχεις κατά νου είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιείς να  προστατεύουν το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας σου.

Πώς θα καταλάβεις όμως, ότι έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα;

«Επιδημιολογικές έρευνες δείχνουν πως η τάση για ευαίσθητο δέρμα αυξάνεται συνεχώς. Σήμερα, αφορά πάνω από το 60% του πληθυσμού. Το ευαίσθητο δέρμα είναι μία κατάσταση με την οποία γεννιόμαστε ή μπορούμε να την αποκτήσουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας. Συνήθως συνοδεύεται από μία δυσάρεστη αίσθηση, η οποία δεν είναι το ίδιο έντονη όλη τη μέρα: αίσθηση καύσου, τράβηγμα και μία γενική δυσφορία. Συχνά, δεν παρατηρείται μία ορατή κλινική εκδήλωση, αλλά το ευαίσθητο δέρμα μπορεί να συνδέεται με σημάδια ερυθρότητας. Η δυσάρεστη αίσθηση που συνοδεύει το ευαίσθητο δέρμα μπορεί να κάνει δύσκολη την καθημερινότητα. Προκαλείται από την αντίδραση του δέρματος σε παράγοντες τους οποίους κανονικά θα έπρεπε να μπορεί να «ανέχεται». Αυτή η υπερ-ευαισθησία αντιστοιχεί σε περιορισμό της ανοχής του δέρματος εξαιτίας των αλλαγών στο δερματικό φραγμό και την υπερδραστηριοποίησητων κυττάρων» λέει χαρακτηριστικά η Dr Michèle Sayag Allergist και Medical Strategy Director της Bioderma.

4 απλά tips που πρέπει να ξέρεις αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα

– Φρόντισε να κάνεις απαλό καθαρισμό, υιοθετώντας μία ρουτίνα που θα μπορέσει να προστατεύσει το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας σου
-Απόφυγε όσο μπορείς την έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες
– Μην ξεχνάς ποτέ το αντηλιακό σου
– Απόφυγε τα σκληρά ή ερεθιστικά καλλυντικά όπως ακατάλληλα καθαριστικά, απολεπιστικά ή βαριά καλλυντικά.

Κι αν ψάχνεις για νέο σύμμαχο,  τo εργαστήριο της Bioderma δημιούργησε το Sensibio Gel Moussant, το πρώτο στην ουσία rinse-off καθαριστικό προσώπου της Bioderma, με πολύ υψηλή ανοχή, ειδικά σχεδιασμένο για τις γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα. Χάρη στα καταπραϋντικά και ενυδατικά του ενεργά συστατικά, καθαρίζει και αφαιρεί το μακιγιάζ, καταπραΰνει άμεσα το ευαίσθητο δέρμα αλλά και τους ερεθισμούς, ενισχύοντας την ενυδάτωση και το φυσικό φραγμό του.

Τέλος, έχει εξαιρετική δερματολογική αλλά και οφθαλμολογική ανοχή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην περιοχή των ματιών. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις 2 φορές τη μέρα, πρωί και βράδυ και είναι ιδανικό για κάθε τύπο ευαίσθητου δέρματος, από λιπαρό μέχρι κανονικό προς ξηρό, συμπεριλαμβανομένου του πολύ ευαίσθητου και δυσανεκτικού δέρματος.