ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ

Δύο τρόποι να καθαρίσεις την επιδερμίδα σου από τη βαφή των μαλλιών

Αν βάφεις μόνη τα μαλλιά σου στο σπίτι, το να ακολουθήσεις απλά τις οδηγίες που θα βρεις στο κουτί της βαφής δεν αρκεί. Γιατί πάντοτε θα υπάρχουν αυτές οι αστοχίες που δεν είχες προβλέψει. Μία από αυτές είναι σίγουρα το να βάψεις εκτός από τα μαλλιά και την επιδερμίδα σου. Μέτωπο, κρόταφοι, αυχένας είναι τα σημεία που συνήθως την πληρώνουν. Παρ' όλα ταύτα, εμείς σου λέμε να μην αγχώνεσαι γιατί οι λύσεις στο πρόβλημά σου (aka πώς θα ξεφορτωθείς τους ενοχλητικούς λεκέδες της βαφής) είναι πολύ πιο εύκολες και ανέξοδες απ΄όσο φαντάζεσαι.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο μπορεί να διασπάσει τις χρωστικές της βαφής που υπάρχουν στην επιδερμίδα σου, χωρίς να είναι σκληρό ή επιθετικό προς το δέρμα. Βέβαια, λειτουργεί καλύτερα όσο περισσότερο παραμένει στην επιδερμίδα (αν είναι δυνατόν μια ολόκληρη μέρα) πριν το αφαιρέσεις.  Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εμποτίσεις λίγο βαμβάκι ή pads (δίσκους ντεμακιγιάζ) με ελαιόλαδο και να το περάσεις πάνω από το συγκεκριμένο σημείο. Άφησέ το να δράσει για μερικές ώρες ή μία ολόκληρη μέρα και στη συνέχεια με κυκλικές κινήσεις τρίψε την περιοχή μέχρι να ξεθωριάσει το χρώμα. Στο τέλος απλά πλύνε με χλιαρό νερό.

Οδοντόκρεμα

Αν η βαφή δεν αφαιρέθηκε εντελώς με το ελαιόλαδο, ήρθε η στιγμή να δοκιμάσεις μια ελαφρώς πιο ισχυρή μέθοδο, την οδοντόκρεμα. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μία παχύρρευστη λευκή οδοντόκρεμα (κατά προτίμηση όχι με gel υφή). Με κύριο δραστικό συστατικό τη μαγειρική σόδα, η οδοντόκρεμα μπορεί να αφαιρέσει πανεύκολα τους λεκέδες από τη βαφή. Αυτό που πρέπει να  κάνεις είναι να αλείψεις τη «λερωμένη» περιοχή με οδοντόκρεμα και κάνοντας ελαφρύ μασάζ να την αφαιρείς. Αν η οδοντόκρεμα έχει στη σύνθεσή της και μικροκόκκους ακόμη καλύτερα γιατί ταυτόχρονα κάνεις απολέπιση. Στο τέλος, απλά ξέπλυνε εμποτίζοντας ένα μικρό πανί  ή πετσέτα και τρίβοντας ήπια την περιοχή.

Extra tip: Για να μην λερωθείς προληπτικά την επόμενη φορά, μπορείς ν’ απλώσεις λίγη βαζελίνη περιμετρικά της γραμμής των μαλλιών σου στο μέτωπο, στα αυτιά, τα φρύδια αλλά και γύρω από τον αυχένα.