ΜΑΛΛΙΑ

Dry shampoo: Τα καλύτερα της αγοράς και πώς να τα χρησιμοποιήσεις

Ίσως ένα από τα πιο χρήσιμα προϊόντα που μπορείς πλέον να έχεις στο νεσεσέρ σου. Το dry shampoo είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα hero products που καλοδέχτηκες στο νεσεσέρ σου. Μπορεί στην αρχή να είχες τις αμφιβολίες σου, αλλά μετά είμαι σίγουρη ότι εξαλείφθηκαν και τώρα βρίσκεται πάντα ένα dry shampoo στο μπάνιο σου.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που ενώ το dry shampoo τους έχει πείσει, το έχουν ξεχασμένο επειδή το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Είτε επειδή δεν έχεις διαλέξει το σωστό προϊόν, είτε επειδή δεν το χρησιμοποιείς σωστά. Πάμε, λοιπόν, να κάνουμε μία ανακεφαλαίωση για το ποια είναι η σωστή χρήση του dry shampoo για να καταλάβεις κι εσύ τυχόν λάθη που κάνεις στην εφαρμογή του καθώς και να αναφερθούμε σε μερικά προϊόντα που αποδεδειγμένα έχουν άψογο αποτέλεσμα.

Χρήση

Αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το dry shampoo σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά το λούσιμο. Αυτό που όντως κάνει είναι να παρατείνει το χρόνο μεταξύ των λουσιμάτων. Επιπλέον, αν δεν το χρησιμοποιείς σωστά, τότε όχι μόνο δεν θα σου είναι χρήσιμο, αλλά θα φέρει τα τελείως αντίθετα αποτελέσματα.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι, αφού κουνήσεις καλά το μπουκάλι, να ψεκάσεις από απόσταση (3-5εκατ.) στις ρίζες των μαλλιών σου. Η αλόγιστη χρήση οπουδήποτε στο κεφάλι δεν θα ωφελήσει πουθενά. Αφού ψεκάσεις στις ρίζες, κάνε ελαφρύ μασάζ με τα δάχτυλά σου, έτσι ώστε να απορροφηθεί όση ποσότητα χρειάζεται. Τέλος, βούρτσισε απαλά τα μαλλιά σου έτσι ώστε να απομακρύνεις την περιττή ποσότητα.

Sebastian Drynamic

 

KLORANE Dry Shampoo with Oat Milk

 

Bumble and bumble Prêt-à-Powder

 

Moroccanoil Dry Shampoo

 

Batiste Dry Shampoo

 

Balmain Hair Dry Shampoo

My tip: To dry shampoo μπορεί να σου φανεί χρήσιμο σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και στο styling. Θέλει όμως προσοχή για να μην έχεις ένα καταστροφικό αποτέλεσμα.