ΜΑΛΛΙΑ

Dry shampoo: Εσύ το χρησιμοποιείς σωστά;

Όταν άκουσες για πρώτη φορά για το dry shampoo πιθανότατα ανακουφίστηκες και σκέφτηκες ότι ίσως και να γλίτωσες από τις εφιαλτικές bad hair days που σου χαλάνε τη διάθεση και ξεκινάς τη μέρα σου κατσουφιασμένη.

Από την Χριστίνα Θεοδωροπούλου

Το dry shampoo είναι θαυματουργό αλλά αν δεν το χρησιμοποιήσεις σωστά μπορεί να γίνει καταστροφικό. Μάθε τι κάνεις λάθος και τελικά το dry shampoo χάνει τις μαγικές του ιδιότητες στο κεφάλι σου.

1. Ψεκάζεις πολύ κοντά στις ρίζες των μαλλιών σας. Κανονικά το μπουκάλι πρέπει να είναι 5cm μακριά από το κεφάλι σου.

2. Χρησιμοποιείς μεγάλη ποσότητα dry shampoo και έτσι αντί να σώσει τα μαλλιά σου απλά αλλάζει ασπρίζει τις ρίζες.

3. Δεν το ψεκάζεις στο σωστό σημείο. Μην το ψεκάζεις σε όλο το κεφάλι, μόνο όπου υπάρχει ανάγκη.

4. Δεν κάνεις μασάζ μετά την εφαρμογή και έτσι το dry shampoo δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Κάνε ένα ελαφρύ μασάζ με τα δάχτυλά σου στο σημείο για να βοηθήσεις το προϊόν να απορροφηθεί σωστά.

5. Μόλις ψεκάζεις χτενίζεσαι ενώ αυτό χρειάζεται το χρόνο του να δράσει. Με το βούρτσισμα αυτό που κάνεις είναι απλά να απομακρύνεις το προϊόν πριν καν κάνει τη δουλειά του.

6. Δεν επιλέγεις τη σωστή απόχρωση για το δικό σου χρώμα μαλλιών. Αν δεν μπορείς να τη βρεις τότε ζήτα τη συμβουλή του ειδικού.

7. Το έχεις κάνει καθημερινή συνήθεια. Το dry shampoo έχει έρθει για να σε σώσει τη δύσκολη στιγμή κι όχι να σου λύσει το καθημερινό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζεις με τα μαλλιά σου. Θα πρέπει να ξέρεις ότι την επόμενη μέρα από τη χρήση του τα μαλλιά σου χρειάζονται λούσιμο κι όχι κι άλλο dry shampoo.