ΜΑΛΛΙΑ

Dry Conditioner: Τι είναι και πώς το χρησιμοποιείς στα μαλλιά σου;

Αν θεωρούσες το dry shampoo το super hero των μαλλιών σου, ήρθε η στιγμή να σου συστήσω- πλέον επισήμως- το dry conditioner! Και λέω επισήμως, γιατί για να είμαι ειλικρινής, η πρώτη γνωριμία μου με το dry conditioner έγινε πέρυσι το Νοέμβριο, όταν βρέθηκα παρέα με τη Wella στο Λονδίνο για να ενημερωθώ για όλα τα beauty news της νέας σεζόν, μέσα στα οποία ήταν και αυτό. Οι μήνες πέρασαν νερό θα έλεγα και πριν λίγες μέρες βρέθηκα στο κομμωτήριο του Βαγγέλη Χατζή, παρέα με τη System Professionals, προκειμένου να ανακαλύψω τον προσωπικό Energy Code και να δοκιμάσω τα προϊόντα του brand που ανταποκρίνονται κατά γράμμα στις ανάγκες των δικών μου μαλλιών. Και όπως καταλαβαίνεις μέσα σε όλα αυτά που χρησιμοποίησα δε γινόταν α) να μην δοκιμάσω και το dry conditioner και β) να μη μάθω τα πάντα από το Βαγγέλη Χατζή και την Έλλη Πεταλίδου γι αυτό.

 

Στην ουσία, όπως μου είπε ο Βαγγέλης Χατζής, αυτό που κάνει το dry conditioner είναι να φρεσκάρει το χτένισμα σου, χωρίς να βαραίνει καθόλου τα μαλλιά ή να αφήνει κατάλοιπα. Ο τρόπος για να το χρησιμοποιήσεις απλός: Ψεκάζεις πάντα σε στεγνά μαλλιά κατά μήκος και στις άκρες για πιο smooth αποτέλεσμα. Αν θέλεις μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αμέσως μετά το στέγνωμα με πιστολάκι για μεγαλύτερη απαλότητα ή πολλές φορές την ημέρα, για να φρεσκάρεις το hairstyling σου. Βέβαια, συνιστάται να εφαρμόζεται την επόμενη μέρα του λουσίματος για φρεσκάρισμα του χτενίσματος και προστασία κατά το βούρτσισμα, με αποτέλεσμα λιγότερο σπάσιμο της τρίχας.  Plus: Αφήνει ένα διακριτικό άρωμα που διαρκεί.

 

Παράλληλα, η Έλλη μου εξήγησε πως οι  επιστήμονες της System Professional  ανέπτυξαν ένα προϊόν που θα δημιουργούσε την ίδια αίσθηση σε στεγνά μαλλιά, αντλώντας έμπνευση από τα συστήματα περιποίησης που ανανεώνουν και μεταμορφώνουν τα μαλλιά . Στην πραγματικότητα ενσωμάτωσαν για πρώτη φορά το σύμπλεγμα EnergyCodeTM σε ένα ξηρό spray με άμεση δράση περιποίησης. Βασικός στόχος; Απαλά, ακαταμάχητα μεταξένια μαλλιά που ακτινοβολούν ενέργεια στη στιγμή.

 

Επιπλέον, το dry conditioner της System Professional έχει το χαρακτηριστικό άρωμα της συλλογής, με κόκκινα μούρα και ζεστά μπαχαρικά, που τυλίγει τα μαλλιά σε ένα μεταξένιο πέπλο και μετατρέπει το φινίρισμα σε μια εμπειρία για όλες τις αισθήσεις.

Κεντρική Φωτογραφία: Instagram/systemprofessional