ΣΩΜΑ

Dry brushing: Ο σωστός τρόπος να το κάνεις, για να το ξεκινήσεις από σήμερα κιόλας

Pexels

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζεις σ’ αυτή εδώ τη στήλη για το dry brushing. To στεγνό βούρτσισμα της επιδερμίδας είναι ένα beauty treatment που στην ουσία τονώνει την υγιή ροή της λέμφου και ενισχύει την κυκλοφορία σε όλο το σώμα, βοηθώντας το να αποτοξινωθεί φυσικά – θυμήσου σ’ αυτό το σημείο πως, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα σου. Παράλληλα, απολεπίζει, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει το στρες και βοηθά στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας.

Τρία με πέντε λεπτά (οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αλλά ιδανικά πριν το μπάνιο) και μία καλής ποιότητας βούρτσα, είναι τα μόνα που χρειάζεται κανείς για να ξεκινήσει να κάνει dry brushing. Επόμενο step; Η σωστή τεχνική.

Η σωστή τεχνική για να κάνεις dry brushing

«Ξεκίνησε βουρτσίζοντας την κοιλιά σου, με δεξιόστροφες κινήσεις για να τονώσεις τον θωρακικό πόρο και τους λεμφαδένες της περιοχής της πυέλου. Στη συνέχεια, προχώρα προς τα πόδια, κάνοντας μεγάλες, ανοδικές κινήσεις με φορά προς την καρδιά. Κάνε σταθερές, μικρές κινήσεις, πολλές φορές σε κάθε περιοχή. Κάτι που ξεχνούν οι περισσότεροι, είναι να κάνουν dry brushing στα πέλματα των ποδιών τους, τα οποία έχουν πολλές νευρικές απολήξεις.

Όσον αφορά τα χέρια, βούρτσιζε προς τα πάνω- με φορά προς τις μασχάλες, καθώς υπάρχουν πολλοί λεμφαδένες κοντά στις μασχάλες – αυτό θα κάνει τις τοξίνες και τη «στάσιμη» ενέργεια να κινηθούν. Στη συνέχεια, ξεκίνα να βουρτσίζεις με ανοδική φορά από το κάτω μέρος της πλάτης σου. Άσκησε λιγότερη πίεση στις περιοχές όπου το δέρμα είναι πιο απαλό – όπως το στήθος, το στέρνο και το στομάχι – και μεγαλύτερη πίεση στις πιο «σκληρές»/ τραχιές περιοχές.

Το δέρμα μπορεί στην αρχή να κοκκινίζει και να γίνεται κατά κάποιο τρόπο πιο «ροζ», αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχήσεις, καθώς είναι σημάδι αυξημένης κυκλοφορίας» αναφέρει σε συνέντευξή της, η body & lymphatic drainage expert Flavia Morellato.

Extra Tip: Αν ξεκινάς να κάνεις dry brushing για πρώτη φορά, καλό θα ήταν να κάνεις τρεις φορές την εβδομάδα, μέχρι να συνηθίσει η επιδερμίδα σου, ώστε να το κάνεις καθημερινά.