ΣΩΜΑ

Dry brushing ίσον λεία επιδερμίδα: 8 λόγοι για να το ξεκινήσεις αμέσως

Pexels

Είναι το «μυστικό» που ορκίζονται πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο εδώ και χρόνια- μην πω αιώνες- (μεταξύ των οποίων και αρκετές celebrities και supermodels όπως η Miranda Kerr and Molly Sims) για πιο λαμπερή, απαλή και λεία επιδερμίδα. Στον αντίποδα της απολέπισης με scrub σε βρεγμένη επιδερμίδα που κάνεις μέσα στο μπάνιο, το dry brushing ή αλλιώς βούρτσισμα σε στεγνή επιδερμίδα έρχεται να γίνει η beauty εμμονή μας.

 

 

Όμως τα ερωτήματα συνεχίζουν να παραμένουν πολλά: Είναι το dry brushing όντως το «κλειδί» για πιο όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα; Μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την όψη της; Μειώνει την κυτταρίτιδα; Ποια είναι τα οφέλη του; Πριν αρπάξεις τυφλά την πρώτη βούρτσα που θα βρεις μπροστά σου και ξεκινήσεις το τρίψιμο, διάβασε τα οφέλη του!

Τι είναι το dry brushing;

Όπως λέει και το όνομά του, το dry brushing δεν είναι τίποτε άλλο παρά το στεγνό βούρτσισμα της επιδερμίδας. Μία τεχνική που υπάρχει (και χρησιμοποιείται) εδώ και αιώνες προσφέροντας πολλά οφέλη στην υγεία της επιδερμίδας.

Τι χρειάζεσαι για να κάνεις dry brushing;

Στην ουσία, αυτό που χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις για να κάνεις dry brushing είναι μίας καλής ποιότητας βούρτσα από φυσικά υλικά με ειδική λαβή. Βεβαιώσου ότι η λαβή της βούρτσας είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μπορείς να φτάσεις την πλάτη σου και τυχόν άλλα σημεία που είναι πιο δύσκολα. Ξεκίνησε να βουρτσίζεις από τα πόδια, με ανοδική φορά (προς την καρδιά) κάνοντας παράλληλα αργές, κυκλικές κινήσεις.

8 Οφέλη του dry brushing- 8 λόγοι για να το ξεκινήσεις σήμερα κιόλας:

Τονώνει το λεμφικό σύστημα

Στην ουσία, η τριβή που δημιουργείται στην επιδερμίδα σου, διεγείρει το λεμφικό σου σύστημα το οποίο αποτελεί μεγάλο μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος που είναι «υπεύθυνο» για την αποβολή τοξινών.

Κάνει απολέπιση στην επιδερμίδα, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα

Το dry brushing, όπως σου ξαναείπα, είναι ένα είδος απολέπισης, που βοηθά να απαλλαγείς από τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα αφενός να βελτιώνει τη συνολική όψη του, αφετέρου να συμβάλλει στην κυτταρική ανανέωση.

Βοηθά το σώμα να απαλλαγεί πιο γρήγορα από τις συσσωρευμένες τοξίνες

Η τόνωση του λεμφικού συστήματος βοηθά με τη σειρά της στην αποβολή τοξινών μέσω των πόρων της επιδερμίδας, στη μείωση της φλεγμονής, διατηρώντας τις λεμφικές διεργασίες πιο αποτελεσματικές. Αυτές οι «διαλυμένες» τοξίνες μπορούν στη συνέχεια να αποβληθούν μέσω του δέρματος και άλλων οργάνων, όπως τα νεφρά. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεις τη φυσιολογική ροή του λεμφικού υγρού στο σώμα και την αποτοξίνωση.

Συμβάλλει στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος

Εάν έχεις ήδη δοκιμάσει το dry brushing θα έχεις παρατηρήσει ότι το δέρμα σου, αμέσως μετά είναι πιο κόκκινο. Στην πραγματικότητα, αυτή η ερυθρότητα δεν πρέπει να σου προκαλεί ανησυχία, μιας και είναι το αποτέλεσμα της αυξημένης κυκλοφορίας αίματος (και της λέμφου) στις περιοχές που έχεις δουλέψει με τη βούρτσα.

Βοηθά στη μείωση της κυτταρίτιδας

Όχι, δεν θα σου πω πως το dry brushing εξαφανίζει τα λιποκύτταρα που είναι υπεύθυνα για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Απλά, με αυτή την τεχνική, μπορείς να κάνεις μασάζ στον υποδόριο λιπώδη ιστό βοηθώντας έτσι στη διάσπαση των τοξινών που συσσωρεύονται σε αυτόν, συμβάλλοντας παράλληλα, στην πιο ομοιόμορφη κατανομή των αποθέσεων λίπους, που βρίσκονται κάτω από το δέρμα και τη μείωση της κυτταρίτιδας. Φυσικά, εκτός από την τακτική εφαρμογή του, η  άσκηση και η υγιεινή διατροφή είναι το τρίπτυχο που θα σε φέρει πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας, αφήνοντάς την πιο λεία, λαμπερή και απαλή

Δεν είναι λίγοι αυτοί που παρατηρούν την αλλαγή στην επιδερμίδα τους ήδη από τις πρώτες φορές χρήσης του dry brushing. Εκτός από το γεγονός πως μειώνει την όψη του φλοιού πορτοκαλιού (που προκαλεί η κυτταρίτιδα) στην επιδερμίδα, την αφήνει πιο λεία και απαλή από ποτέ!

Ανακουφίζει από το άγχος

Η επαναλαμβανόμενη διαδικασία του dry brushing μπορεί να είναι καταπραϋντική και να λειτουργεί ακόμη και ως ένα είδος διαλογισμού, για ορισμένους ανθρώπους. Και δεν είναι μόνο ότι σε βοηθά να εξοικειωθείς περισσότερο με το σώμα και το δέρμα σου, αλλά εστιάζοντας την προσοχή σου σε μια μόνο πράξη,  ξεκουράζεις το μυαλό σου ενώ ταυτόχρονα κάνεις pampering στον εαυτό σου (aka αισθάνεσαι όμορφα).

Δίνει boost στην ενέργειά σου

Όπως είπαμε παραπάνω, με το dry brushing, η κυκλοφορία του αίματος τονώνεται με αποτέλεσμα να τονώνεται παράλληλα η ενέργειά σου. Γι αυτό το λόγο, καλό είναι να αποφεύγεις να κάνεις dry brushing πριν τον ύπνο, καλύτερα το πρωί, λίγο πριν μπεις για ντους.