ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Dot Contouring: Η τεχνική που κάνει το πρόσωπο να δείχνει άμεσα πιο σμιλευμένο

iStock

Πολύ πριν την Kim Kardashian- πόσο μάλλον την άνοδο του Tik Tok- το contouring χρησιμοποιούνταν ως τεχνική στο μακιγιάζ για να δημιουργήσει με τη βοήθεια των φωτοσκιάσεων, «κοψίματα» και γωνίες στο πρόσωπo, αλλάζοντας οπτικά τη δομή του. Φωτίζουμε τα σημεία που θέλουμε να αναδείξουμε και να τονίσουμε, ενώ «σκιάζουμε» τα σημεία που θέλουμε να «κρύψουμε».

Μάλιστα, σε αντίθεση με το bronzer, τα προϊόντα contouring είναι πάντα σε πιο ουδέτερες ή ψυχρές αποχρώσεις (σκούρο καφέ, καφέ-γκρι κλπ) και σε ματ φινιρίσματα έτσι ώστε, όταν δουλεύονται στην επιδερμίδα, να δημιουργούν ένα απόλυτο φυσικό, σμιλευμένο αποτέλεσμα.

Κι όσο υπάρχει το Tik Tok (και οι content creators), τόσο οι τεχνικές στο contouring θα αυξάνονται και θα πληθύνονται με απώτερο σκοπό αφενός να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη, αφετέρου να κάνουν το αποτέλεσμα όσο το δυνατόν πιο εντυπωσιακό και το πρόσωπό μας πιο σμιλευμένο. Από τις εκδοχές του που ξεχωρίσαμε τελευταία; Το dot contouring.

Τι είναι το dot contouring;

Σε αντίθεση με το «παραδοσιακό» contouring, όπου χρειάζεται να γίνει contouring σ’ ολόκληρο το πρόσωπο, στο dot contouring αρκεί μία κίνηση σ’ ένα συγκεκριμένο σημείο του για ένα πιο σμιλευμένο εφέ. Στην ουσία πρόκειται για μία τεχνική στην οποία κανείς χρειάζεται να κάνει μόνο ένα dot (aka μία μεγάλη τελεία) -εξ ου και το όνομά του- χαμηλά στα μάγουλά του και πιο συγκεκριμένα κάτω από το κόκκαλο των ζυγωματικών του, με το προϊόν contouring. Η σκίαση σ’ αυτό το σημείο δημιουργεί το εφέ ενός προσώπου με πιο έντονες γωνίες.

Πώς θα το πετύχεις:

Το μόνο που θα χρειαστείς σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις dot contouring είναι ένα προϊόν για contouring κατά προτίμηση σε πιο κρεμώδη ή stick μορφή, ένα πινέλο και ένα beauty blender/ σφουγγαράκι μακιγιάζ για καλό blending. Τα πράγματα απλά: Με το ειδικό πινέλο για contouring απλώνεις το προϊόν χαμηλά στα μάγουλά σου κάνοντας μία μεγάλη τελεία και στη συνέχεια με το beauty blender κάνεις πολύ καλό blending μέχρι να δημιουργηθεί μία σκίαση στην επιδερμίδα. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Πάτα play στο παρακάτω video!

Μην ξεχνάς πως το contouring μπορεί ως τεχνική να εφαρμοστεί και σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου μας (όπως τα ζυγωματικά, η μύτη, ο λαιμός κλπ) κάνοντάς τα να δείχνουν πιο λεπτά και σμιλευμένα.