XMAS GLAM BEAUTY

Δοκίμασα τα Rock Smokey Eyes για τις πιο BOLD γιορτινές εμφανίσεις

Αν αγαπάς το μακιγιάζ και σου αρέσει να πειραματίζεσαι, τα smokey eyes είναι σίγουρα μια go to επιλογή κάθε φορά που το απαιτεί η περίσταση. Και αν τα Χριστούγεννα και εν γένει οι γιορτές δεν είναι αυτή η «περίσταση που το απαιτεί», τότε ποια; Φυσικά, μακιγιάζ από μακιγιάζ διαφέρει, οπότε ακόμα και με τα έντονα, smokey eyes, μπορείς να επιλέξεις μια πιο «ήσυχη» εκδοχή τους. Αν κούνησες καταφατικά στο κεφάλι, δεν είσαι στο σωστό θέμα. Εγώ ζήτησα από την Ελίνα Καλιτζάκη, MUA της KIKO Milano, να μου δώσει την πιο bold version των smokey eyes. Και εγένετο το Rock Smokey Eye makeup look που θα δούμε παρακάτω.

Αν θες κι εσύ να αναδείξεις την πιο wild πλευρά σου, στις εορταστικές σου εμφανίσεις, αυτό είναι ένα μακιγιάζ που σου προτείνω ανεπιφύλακτα. Για όλες όσες τολμάμε κάτι πιο έντονο και ξεχωριστό, η KIKO Milano έχει πολλές επιλογές με παλέτες σκιών που θα ικανοποιήσουν και τα πιο απαιτητικά γούστα. Κάπως νιώθω ότι συγκαταλέγομαι ανάμεσα σε αυτά.

Έτσι το δικό μου αποτέλεσμα ήθελα να είναι αρκετά dark και να κάνει αντίθεση με τα μαλλιά μου. Πήγαμε, λοιπόν, σε μαύρους και μπλε ιριδισμούς. Διότι ρεβεγιόν χωρίς glitter, δεν έχει νοστιμάδα.

Steps Προσώπου

Ξεκινάμε με μια πολύ καλή βάση για ομοιοχρωμία. Εδώ χρησιμοποιήσαμε το 2in1 Full Coverage Foundation και δημιουργήσαμε τον ιδανικό καμβά για το μακιγιάζ μου. Προχωράμε με το Skin Tone Concealer για να καλύψουμε τους μαύρους κύκλους και να δώσουμε φως. Είναι σημαντικό να εξουδετερώσουμε τους μαύρους κύκλους σωστά όταν έχουμε ένα σκούρο μακιγιάζ ματιών για να υπάρχει αντίθεση και το βλέμμα να μη φανεί βαρύ και κουρασμένο. Σταθεροποιούμε το αποτέλεσμα με την Matte Fusion Powder που λειαίνει ελαφρώς την επιδερμίδα.

smokey eyes

Περνάμε στις σκιάσεις του προσώπου με το Flawless Fusion Bronzer Powder. To τοποθετούμε κάτω από τα κόκκαλα των ζυγωματικών, περιμετρικά του μετώπου, πλάγια την μύτης και στο περίγραμμα του προσώπου. Συνεχίζουμε με το Unlimited Blush 06 με ανοδική φορά.

smokey eyes

Τα φρύδια είναι η κορνίζα του προσώπου και σε ένα μακιγιάζ με κεντρικό θέμα τα μάτια, επιβάλλεται να είναι καλοσχηματισμένα. Τα περιγράφουμε στο κάτω μέρος και γεμίζουμε τα κενά τους με το Eyebrow Sculpt Automatic Pencil.

Steps για το μακιγιάζ των ματιών

Ένα πολύ σημαντικό βήμα για ένα έντονο μακιγιάζ ματιών είναι το Pearly Eye Primer. Παρατείνει τη διάρκεια του μακιγιάζ ρυθμίζοντας τη λιπαρότητα και ενισχύει την χρωματική απόδοση των σκιών.

smokey eyes

Για το smokey μακιγιάζ ξεκινάμε με το μαλακό μολύβι Deep Black Kajal, που είναι εύκολο στο σβήσιμο. Τοποθετούμε στο κινητό βλέφαρο και στη ρίζα των βλεφαρίδων χωρίς να αφήνουμε κενά. Στο άνω βλέφαρο το τραβάμε εξωτερικά και ανοδικά για να δώσουμε σχήμα στα μάτια και το σβήνουμε με ένα σφιχτό πινέλο.

Παίρνουμε την Cult Colours Eyeshadow Palette 02 “Shocking Sparkle Shades”. Χρησιμοποιούμε το glittery μαύρο χρώμα για να σετάρουμε το μολύβι. Η υφή αυτή δίνει ένα πιο festive vibe στο look και αντανακλά καταπληκτικά στο φως. Δεν ανεβάζουμε το χρώμα πολύ ψηλά, καθώς αυτό θα επιτευχθεί όταν κάνουμε τα σβησίματα μας. Ενισχύουμε το μαύρο λαμπερό αποτέλεσμα με τη High Pigment Eyeshadow 53, με τη μαύρη σκιά με μπλε και ασημί ιριδισμούς.

smokey eyes

smokey eyes

Με το bronzer μας και ένα φουντωτό πινέλο, σβήνουμε τη σκιά κάνοντας κυκλικές απαλές κινήσεις προς τα έξω και πάνω ενισχύοντας ένα πιο «σχιστό» και ανοδικό αποτέλεσμα. Στο κέντρο του ματιού τοποθετούμε την έντονη μπλε, sparkly σκιά της παλέτας για να δημιουργήσουμε ένα παιχνίδισμα χρωμάτων. Ολοκληρώνουμε τα μάτια με την κάτω εσωτερική υγρή γραμμή των ματιών. Τοποθετούμε ένα μαύρο μολύβι καλής διάρκειας, όπως το Intense Colour Long Lasting Eyeliner 16. Τοποθετούμε μικρή ποσότητα από τη μαύρη σκιά και στο κάτω βλέφαρο.

Στα χείλη

Ολοκληρώνουμε με χείλη σε nude τόνους για να κρατήσουμε ισορροπία. Χρησιμοποιούμε το Smart Fusion 534 στο περίγραμμα και το Hydra Shiny Lip Stylo 15 για ένα πιο λαμπερό αποτέλεσμα.

smokey eyes

Et voila! Shine bright like a diamond, με την Kiko Milano!