#ΤΟΖΗΣΑΜΕ

Δοκίμασα ένα ελαφρύ peeling για σύσφιξη και λάμψη κι είδα την κούρασή μου να εξαφανίζεται

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Οι θεραπείες που χαρίζουν λάμψη είναι οι αγαπημένες μου και φροντίζω να τις συμπεριλαμβάνω πάντα στο ετήσιο πρωτόκολλο ομορφιάς μου. Πριν από λίγο καιρό, λοιπόν, δοκίμασα ένα ελαφρύ peeling στο ιατρείο της δερματολόγου Παναγιώτας Ρήγα. Την PRX T33 μού την πρότεινε η ίδια. Όχι μόνο γιατί είναι η αγαπημένη της, αλλά γιατί προσφέρει άμεση λάμψη και φρεσκάδα!

Η κ. Ρήγα μού πρότεινε την PRX T33 γιατί βοηθάει και στο θέμα της υπερμελάγχρωσης, των δυσχρωμιών και των κηλίδων, που με απασχολούν τον τελευταίο καιρό. Επιπλέον, αυτό το peeling νέας γενιάς χαρίζει τη σφριγηλότητα που δίνει η μεσοθεραπεία. Γι’ αυτό ονομάζεται και mesopeel. Παρόλο που είναι ένα ελαφρύ peeling, έχει ισχυρή δράση, η οποία οφείλεται στην πατενταρισμένη σύνθεσή του από τριχλωροξικό οξύ (TCA), υπεροξείδιο του υδρογόνου και κογικό οξύ. Η PRX T33 δημιουργεί ένα οίδημα εσωτερικά στην επιδερμίδα και αυτό την κάνει να φαίνεται πιο λαμπερή και σφριγηλή.

Ένα από τα πλεονεκτήματά της, είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους δέρματος, ακόμη και στον ευαίσθητο, σε όλες τις ηλικίες και τα φύλα.

Τι ήθελα να μάθω πριν κάνω τη θεραπεία

Το πρώτο πράγμα που ρώτησα τη γιατρό είναι αν αυτό το peeling είναι κατάλληλο για αυτή την περίοδο, που έχει περισσότερη ηλιοφάνεια σε σχέση με τον χειμώνα. Η κ. Ρήγα μου εξήγησε ότι παρόλο που η PRX T33 προσφέρει τα ίδια οφέλη με ένα βαθύ peeling, είναι ασφαλής ακόμα και την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Ένας ακόμη προβληματισμός μου ήταν αν θα μου προκαλούσε ξεφλούδισμα τις επόμενες μέρες και αν υπήρχε χρόνος αποθεραπείας. Η κ. Ρήγα με καθησύχασε ότι δεν προκαλεί ξεφλούδισμα, ερεθισμό ή κάποια άλλη ανεπιθύμητη ενέργεια, εκτός ίσως από μια παροδική κοκκινίλα ή ήπια ξηρότητα που θα περνούσε γρήγορα με μια ενυδατική ή αναπλαστική κρέμα. Θα μπορούσα, λοιπόν, να επιστρέψω άνετα στην καθημερινότητα και τις δραστηριότητές μου.

Φυσικά, μετά από οποιοδήποτε peeling, γνωρίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στον ήλιο. Είναι απαραίτητο να αποφεύγουμε την ηλιοθεραπεία εκείνες τις μέρες, να εφαρμόζουμε μια αντηλιακή κρέμα με SPF50 και να την ανανεώνουμε ανά 2 με 3 ώρες.

Τα βήματα της θεραπείας

Η θεραπεία ξεκίνησε με ένα πολύ καλό ντεμακιγιάζ. Οι ροδέλες από βαμβάκι πέρασαν πολλές φορές από την επιδερμίδα μου, μέχρι να μη μείνει το παραμικρό ίχνος ρύπων και ντεμακιγιάζ.

Στη συνέχεια, η δερματολόγος ξεκίνησε να απλώνει το υλικό στις πιο ανθεκτικές περιοχές, όπως η περιοχή του μετώπου. Εκεί έριξε 3 σταγόνες από το υλικό και το επάλειψε σε όλη την περιοχή μέχρι να απορροφηθεί καλά. Μετά προχώρησε στις παρειές, στα ζυγωματικά και στους κροτάφους, μέχρι που καλύφθηκε όλο το πρόσωπο.

δοκιμάσαμε μια θεραπεία peeling Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Αφού πέρασαν λίγα λεπτά για να απορροφηθεί και να δράσει το peeling, στη συνέχεια το αφαίρεσε με ιαματικό νερό και έβαλε αποστειρωμένες γάζες εμποτισμένες με ιαματικό νερό, για να πάρουν την αίσθηση του καύσου, να καταπραΰνουν τη φλεγμονή και την κοκκινίλα, και να καλμάρουν την επιδερμίδα.

δοκιμάσαμε μια θεραπεία peeling Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της θεραπείας, αμέσως μετά η δερματολόγος άπλωσε στο πρόσωπό μου μια μάσκα ενυδάτωσης με υαλουρονικό οξύ, η οποία ενυδάτωσε καλά και καταπράυνε, ηρέμησε και ξεκούρασε την επιδερμίδα μου. Το τελευταίο βήμα ήταν, φυσικά, η εφαρμογή μιας αντηλιακής κρέμας με SPF50 και χρώμα, για να είμαι πανέτοιμη να κυκλοφορήσω έξω!

δοκιμάσαμε μια θεραπεία peeling Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Οι εντυπώσεις μου από το peeling

Αρχικά, παρατήρησα μια ήπια κοκκινίλα, η οποία όμως ήταν παροδική και υποχώρησε τις επόμενες ώρες. Το πρόσωπό μου έλαμψε αμέσως και έδειξε σφριγηλό, κι αυτή η λάμψη και η σφριγηλότητα διατηρήθηκαν για πολλές μέρες. Η όψη μου ήταν ανανεωμένη και αναζωογονημένη – κοίταζα το πρόσωπό μου και ήταν σαν να μην είχαν υπάρξει ποτέ όλες οι προηγούμενες μέρες τρεξίματος και ακατάπαυστης δουλειάς!

Πολύ σημαντικό για μένα ήταν ότι αισθάνθηκα την ποιότητα της επιδερμίδας μου βελτιωμένη, με τον τόνο της να είναι πιο ομοιόμορφος και την υφή της πιο απαλή και λεία.

δοκιμάσαμε μια θεραπεία peeling Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της συγκεκριμένης θεραπείας, χρειάζονται 3 με 4 συνεδρίες ανά περίπου 20 μέρες για να δεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στα σημάδια γήρανσης και ανανέωση διαρκείας.