ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Concealer: Τα μόνα tips που πρέπει να ξέρεις για να βρεις το ιδανικό

Μπορεί να καλύψει σε χρόνο dt τους μαύρους κύκλους, τα σπυράκια και γενικότερα τα σημάδια κούρασης και ταλαιπωρίας στο πρόσωπό μας. Κι αν αυτός δεν είναι ένα σοβαρός λόγος για να συμπεριληφθεί μέσα στη λίστα με τα θαύματα του νεσεσέρ μας, τότε τι; Το μυστικό βέβαια, εκτός από τη μοναδική ιδιότητά του να εξαφανίζει ατέλειες, είναι να επιλέξουμε το ιδανικότερο concealer για τον δικό μας τύπο επιδερμίδας. Πώς θα γίνει αυτό; Ποια είναι τα μόνα tips που πρέπει να ξέρουμε;

Υγρό, σε compact μορφή (aka πούδρα) ή κρεμώδες;

Όλοι οι τύποι concealer έχουν διαφορετική εφαρμογή. Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδα σου, χρειάζεται να επιλέξεις και το προϊόν που θα «στρώνει» καλύτερα στο πρόσωπό σου. Αν για παράδειγμα έχεις ξηρή επιδερμίδα τότε μπορείς να προτιμήσεις ένα πιο ενυδατικό concealer είτε σε κρεμώδη, είτε σε υγρή μορφή, αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα ένα σε compact μορφή, ενώ αν έχεις μικτή επιδερμίδα μπορείς ιδανικά να προτιμήσεις την κρεμώδη υφή.

Nars, Mini Radiant Creamy Concealer (Θα το βρεις στα Sephora)

Ποια απόχρωση;

Όπως και στο foundation, έτσι και στο concealer, η απόχρωση παίζει τον σημαντικό ρόλο. Ξέχνα τον κανόνα που λέει όσο πιο λευκό το concealer, τόσο καλύτερη κάλυψη και φρόντισε να επιλέξεις μόνο ένα τόνο πιο ανοιχτό από την απόχρωση της επιδερμίδας σου, προκειμένου να δώσεις παράλληλα λίγη λάμψη στο βλέμμα σου.

Fenty Beauty by Rihanna, Pro Filt’r Concealer Instant Retouch (Θα το βρεις στα Sephora)