ΑΡΩΜΑ

Candy: Για πρώτη φορά η Prada παρουσιάζει μία virtual μούσα που ενσαρκώνει ένα φυσικό άρωμα

Prada

Αν το καλοσκεφτείς, στην επιλογή ενός αρώματος, δεν είναι μόνο η αρωματική εσάνς, αυτή καθαυτή που μας εμπνέει. Είναι το storytelling του οίκου, τα πρόσωπα, οι δημιουργοί πίσω από αυτό, η γυναίκα-μούσα που αρχικά, εμπνέει και έπειτα, με τη σειρά της, το εκπροσωπεί. Κι ενώ έχουμε συνηθίσει οι γυναίκες που ερμηνεύουν τον χαρακτήρα ενός αρώματος να είναι υπαρκτά πρόσωπα, για πρώτη φορά παγκοσμίως, η Prada παρουσιάζει την Candy, μια virtual μούσα που ενσαρκώνει ένα φυσικό άρωμα.

Γεννημένη από ένα σφάλμα στο λογισμικό, η Candy είναι αιθέρια και καθοδηγείται από μια ασίγαστη επιθυμία να αμφισβητεί, να συνδέει και να εξελίσσεται. Μία virtual μούσα για το Prada Candy, το εμβληματικό άρωμα της Prada που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το avant-garde και εκκεντρικό DNA του οίκου και πλέον μας καλεί να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές χαράς και να αμφισβητήσουμε τους κανόνες.

Μέσα από μια σειρά σύντομων βίντεο, εμπνευσμένα από το TikTok, που σκηνοθέτησε ο Nicolas Winding Refn και απαθανάτισε ο φωτογράφος Valentin Herfray, παρουσιάζεται η συνάντηση ενός υλικού αρώματος, του Prada Candy, με μια virtual μούσα, την Candy. Καθώς η δική της πραγματικότητα περιστρέφεται γύρω από computer bugs, αρχίζει να αντιλαμβάνεται μια άλλη πραγματικότητα, επεκτείνοντας την ύπαρξή της μέσα από τη δύναμη της τεχνολογίας. Απελευθερωμένη από κάθε περιορισμό, η περιέργειά της ενισχύεται, ανοίγουν νέες δημιουργικές προοπτικές κι έτσι γεννιέται μια πρόσκληση να δούμε την πραγματικότητα αλλιώς.

Το άρωμα Prada Candy

Εκκεντρικό αλλά πάντα σοφιστικέ, το Prada Candy γίνεται μια εθιστική απόλαυση. Αισθησιακό και, ταυτόχρονα, εκλεπτυσμένο. Προσεγγίζει διαφορετικά τον αρωματικό εθισμό. Παρουσιάζει μια απελευθερωμένη εκδοχή των λαχταριστών αρωμάτων. Η αντισυμβατική, οσφρητική ισορροπία του συνδυάζει μια χαρούμενη και εθιστική συμφωνία καραμέλας με αριστοκρατική και ζεστή βενζόη, αναδίδει πρωτόγνωρο αισθησιασμό και κομψότητα, προτού ενωθεί μ’ ένα μεταξένιο και αέρινο πέπλο white musk.

Να πούμε σ’ αυτό το σημείο πως το Prada Candy, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2011 και δημιουργήθηκε από την master αρωματοποιό Daniela Andrier υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Miuccia Prada. Παραμένει ένα εμβληματικό άρωμα με πρωτοποριακή οσφρητική ισορροπία. Ένα λαχταριστό άρωμα με νότες άμβρας που συνδυάζει συστατικά εξαιρετικά υψηλής ποιότητας, για να προσεγγίσει αλλιώς τον εθισμό.

Όσο για το μπουκάλι του Prada Candy, που σχεδιάστηκε από τον Fabien Baron, ξυπνά τη δημιουργικότητα καθώς είναι εξίσου χαρούμενο και απελευθερωμένο με το άρωμα που περιέχει, χάρη στον απροσδόκητο συνδυασμό χρωμάτων και υφών. Μια δυναμική προσέγγιση του χαρακτηριστικού δέρματος Saffiano της Prada αγκαλιάζει το επάνω μέρος του μπουκαλιού με μια λωρίδα έντονου ροζ, ενώ το εκλεπτυσμένο λογότυπο της Prada εμφανίζεται με κομψά, χρυσά γράμματα. Ισορροπώντας επάνω στον χρυσό λαιμό του μπουκαλιού, η αντλία μοιάζει με φουτουριστικό μαύρο μισοφέγγαρο και προσθέτει την εντυπωσιακή τελική πινελιά.