CELEBRITY BEAUTY

Cameron Diaz: O σημαντικός κανόνας υγιεινής που αποκάλυψε ότι αμελεί

Steve Jennings/Getty Images

Στις μέρες που κάθε celebrity του Hollywood που σέβεται τον εαυτό του, αποκαλύπτει τα μυστικά ομορφιάς του στα προσωπικά του social media και ιδρύει και από ένα δικό του beauty brand, η Cameron Diaz «τοποθετεί» τον εαυτό της σ΄ ένα άλλο «στρατόπεδο»: αυτό με τους celebrities που όχι μόνο έχουν συμφιλιωθεί με το πέρασμα του χρόνου και την εικόνα τους- μέχρι εδώ άλλωστε χειροκροτούμε – αλλά θεωρούν περιττό και άσκοπο κάθε τι που γίνεται για να περιποιηθούν τον εαυτό τους, όπως το να πλένουν το πρόσωπό τους. Ναι, καλά κατάλαβες, η Cameron Diaz ξεστόμισε ότι δεν θέλει να πλένει το πρόσωπό της.

 

 

 

Η «αποκάλυψη» έχει γίνει στο podcast της Michelle Visage στο BBC, Rule Breakers, όπου οι δύο γυναίκες συζήτησαν για πολλά και διάφορα, όπως την καριέρα, τη ζωή κλπ της ηθοποιού, μεταξύ των οποίων και τον τρόπο που η ίδια προσεγγίζει πλέον το θέμα της γήρανσης και της ομορφιάς ή αν αγχώνεται που φέτος θα κλείσει τα 50. Όλα όσα είπε η Cameron Diaz ακολουθούν παρακάτω.

«Δεν ξέρω καν», παραδέχτηκε η ίδια. «Κυριολεκτικά δεν κάνω τίποτα. Δεν πλένω, ας πούμε, ποτέ το πρόσωπό μου» και συνέχισε, λέγοντας ότι παρά το γεγονός πως έχει περίπου «ένα δισεκατομμύριο προϊόντα» ομορφιάς (skincare και καλλυντικά), τα χρησιμοποιεί μόνο ελάχιστες φορές μέσα στον μήνα. «Δύο φορές τον μήνα θα πω, “Μμμ, καλύτερα να βάλω αυτό. Μια φορά φτάνει σωστά; Δεν είναι μόνο αυτό που πρέπει να κάνω;” Απλώς δεν είμαι στη φάση αυτή τη στιγμή να σπαταλάω την ενέργειά μου σ’ αυτό».

Συνεχίζοντας μάλιστα, ανέφερε πως δεν ήταν πάντα τόσο αδιάφορη για τη ρουτίνα ομορφιάς της. Τα χρόνια που ήταν μοντέλο και ηθοποιός, έχοντας εμμονή με την εμφάνισή της, έπρεπε να κάθεται άπειρες ώρες μπροστά σε έναν καθρέφτη, πράγμα που σήμερα πλέον χαρακτηρίζει «τοξικό». «Απλώς αρχίζεις να αποδέχεσαι τον εαυτό σου. Δεν με νοιάζει. Κυριολεκτικά, το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι σε καθημερινή βάση- ίσως καθόλου κατά τη διάρκεια της ημέρας- είναι το πώς δείχνω» ενώ παρακάτω στη συνέντευξή της είπε πως τα τελευταία χρόνια, είναι «σαν άγριο ζώο, σαν θηρίο». Άγρια τα πράγματα για την Cameron Diaz.

Τι να ΜΗΝ κάνεις όπως η Cameron Diaz

Και πάμε πάλι πίσω στο «Δεν πλένω, ας πούμε, ποτέ το πρόσωπό μου». Αρχικά, τι σχέση έχουν οι δείκτες ομορφιάς, τα στερεότυπα, οι ανασφάλειες πόσο μάλλον το να μεγαλώνουμε όμορφα, με το πλύσιμο του προσώπου; Ποιος είπε πως για να είναι όμορφος κανείς χρειάζονται άπειρες ώρες μπροστά σ’ ένα καθρέφτη; Έπειτα, προφανώς και κάθε γυναίκα είναι αυτή που πρέπει πάνω απ’ όλα να ορίζει τι την κάνει να αισθάνεται όμορφα εσωτερικά εξωτερικά και τι όχι, αλλά την «ανύπαρκτη» beauty ρουτίνα της Cameron Diaz, όχι δεν μπορούμε να τη δεχτούμε.

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι βασικός κανόνας υγιεινής και το πρώτο step κάθε ρουτίνας ομορφιάς– για την ακρίβεια, το  Α και το Ω μίας υγιούς και λαμπερής επιδερμίδας, που έχει πιαστεί το χέρι μου να γράφω ξανά και ξανά σ’ αυτή εδώ τη στήλη.

Θα αισθανόσουν ωραία αν κάθε μέρα φορούσες τα ίδια βρώμικα ρούχα από το πρωί μέχρι και στον ύπνο σου; Γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο στην επιδερμίδα σου, μιας και καθημερινά συσσωρεύονται στην επιφάνειά της σκόνη, ατμοσφαιρικοί ρύποι που σε συνδυασμό με το μακιγιάζ φράζουν τους πόρους με το ενδεχόμενο δημιουργίας ακόμη και φλεγμονής;

Κανείς δεν μίλησε για άπειρα προϊόντα skinacare που χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις ή μια ζωή ολάκερη μπροστά στον καθρέφτη του μπάνιου. Μιλάμε για περιποίηση, φροντίδα και το βασικότερο, υγιεινή. Εμείς, πάντως θα συνεχίσουμε να πλένουμε το πρόσωπό μας!