ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Bronzing vs Contouring: Ξέρεις ποια είναι η διαφορά τους στο μακιγιάζ;

Unsplash

Bronzer vs contouring. Αν μέχρι αυτή τη στιγμή που διαβάζεις το συγκεκριμένο θέμα δεν έχεις καταλάβει ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα στο μακιγιάζ σου, καλώς ήρθες στο σημερινό beauty school που σκοπό έχει να λύσει κάθε σου απορία και φυσικά, να ξεκαθαρίσει τη μπερδεμένη κατάσταση στο κεφάλι σου για τα προϊόντα και τη χρήση τους στο μακιγιάζ.

 

Αρχικά, το bronzer είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις ένα ζεστό, sun-kissed αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σου μέσα σε λίγα λεπτά, ανεξάρτητα από την εποχή και τον καιρό. Για τους makeup artists, ένα από τα must have του νεσεσέρ τους. Εκτός από ματ, μπορεί κανείς να βρει bronzer με ιριδίζον ή πιο λαμπερό φινίρισμα, ενώ ποικιλία υπάρχει στις υφές του: πουδρέ, υγρή, κρεμώδη, αλλά και στις αποχρώσεις του. Έπειτα, ένα προϊόν για contouring σμιλεύει το πρόσωπο και του δίνει σχήμα, αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά του.

Bronzing vs Contouring: Η διαφορά τους στο μακιγιάζ

Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα- τεχνικές στο μακιγιάζ που εξυπηρετούν διαφορετικούς στόχους. Στο contouring, με τη βοήθεια των φωτοσκιάσεων, μπορεί κανείς να δημιουργήσει «κοψίματα» και γωνίες στο πρόσωπό του, αλλάζοντας οπτικά τη δομή του- ενώ, στο bronzing, να «ζεστάνει» το πρόσωπό του- εφαρμόζοντας το bronzer στα σημεία που θα έπεφτε φυσικά ο ήλιος.

Βάζοντας το bronzer και τα προϊόντα για contouring, δίπλα δίπλα, μπορεί κανείς να αντιληφθεί αμέσως τη διαφορά. Τα προϊόντα contouring είναι πάντα σε πιο ουδέτερες ή ψυχρές αποχρώσεις (σκούρο καφέ, καφέ-γκρι κλπ) και σε ματ φινιρίσματα έτσι ώστε, όταν δουλεύονται στην επιδερμίδα, να δημιουργούν ένα απόλυτο φυσικό, σμιλευμένο αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά, τα προϊόντα bronzer έρχονται σε πιο «ζεστές», καφέ αποχρώσεις στο χρώμα της καραμέλας και συχνά έχουν πιο λαμπερά ή ιριδίζοντα φινιρίσματα.

Αυτό βέβαια, δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το bronzer για να κάνεις contouring στο πρόσωπό σου. Τα μόνο σημεία που θα πρέπει να προσέξεις είναι η απόχρωση του bronzer- να επιλέξεις ένα σε ουδέτερο, φυσικό τόνο- όχι πολύ ψυχρό, αλλά ούτε και πολύ θερμό.