ΜΑΛΛΙΑ

Bottleneck Bangs: Το κούρεμα που θα βλέπεις παντού το 2022

Chris Pizzello-Pool/Getty Images

Οι πρώτες μέρες του χρόνου μπορεί να μη μας βρήκαν όπως θα θέλαμε- για παράδειγμα σε μία αιώρα με θέα το Αιγαίο πίνοντας malibu ανανά και διαβάζοντας το βιβλίο σου- αλλά με #omicron ή το φόβο αυτής, παρ’ όλα αυτά, εμείς είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για κινήσεις ανανέωσης ενόψει της νέας χρονιάς και πιο συγκεκριμένα τις Bottleneck Bangs aka το κούρεμα που θα βλέπουμε παντού το 2022.

 

 

Γιατί υπάρχει πιο εύκολη, γρήγορη και άμεση κίνηση να ανανεώσεις το look σου από το να κάνεις μία αλλαγή στα μαλλιά σου; Ρητορικό το ερώτημα, όμως εδώ είμαστε για να μιλήσουμε για τις Bottleneck Bangs, τη νέα πιο cool εκδοχή των αγαπημένων Curtain Bangs.

Τι είναι οι Bottleneck Bangs;

«Αυτό το hair look είναι εμπνευσμένο από το λαιμό ενός μπουκαλιού (εξ’ ου και το όνομά του #bottleneck). Ξεκινώντας είναι πιο slim και κοντό στη μέση, γίνεται πιο καμπυλωτό γύρω από τα μάτια και στη συνέχεια πιο μακρύ ακολουθώντας τη γραμμή των ζυγωματικών» εξηγεί ο celebrity hairstylist Tom Smith ο οποίος επινόησε τον όρο για το συγκεκριμένο κούρεμα.

Στην ουσία δηλαδή, φαντάσου το σχήμα του λαιμού ενός μπουκαλιού. Οι bottleneck bangs είναι αρκετά μακριές αφέλειες που καταλήγουν στο πηγούνι, δημιουργώντας μία καμπύλη στο ύψος των ζυγωματικών που κολακεύει ολόκληρο το πρόσωπο.

Μίας και είναι πιο αραιές από τις κλασικές αφέλειες και τη φράντζα μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε πρόσωπο, δημιουργώντας την ανάλογη γωνία, επομένως και το αντίστοιχο εφέ στο πρόσωπο (π.χ. πιο σμιλευμένα ζυγωματικά, πιο λεπτό πρόσωπο κλπ).

Ιδανική επιλογή για όσες γυναίκες θέλουν να κάνουν μία διακριτική αλλαγή στα μαλλιά τους και δεν τους αρέσουν οι blunt bangs.

Αν τώρα θέλεις να υιοθετήσεις τις Bottleneck Bangs, δεν έχεις παρά να ζητήσεις από τον κομμωτή σου να δημιουργήσει πιο μακριές αφέλειες που να σχηματίζουν μια καμπύλη ανάμεσα στα ζυγωματικά και το πηγούνι, αρκετά κολακευτική για όλο το πρόσωπο.

Αρκετές διάσημες κυρίες κατά καιρούς έχουν υποκύψει στη γοητεία των Bottleneck Bangs όπως η Margot Robbie ή η  Dakota Johnson, αποδεικνύοντας πως ταιριάζουν σε κάθε σχήμα προσώπου.