ΜΑΛΛΙΑ

Μπορώ να μείνω με το αλάτι στα μαλλιά μου και την επόμενη μέρα; Ρωτήσαμε τον hair expert

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι φυσικοί κυματισμοί, τα γνωστά beach waves, που σχηματίζονται στα μαλλιά μας μετά από μία βουτιά στη θάλασσα είναι το απόλυτο χτένισμα του καλοκαιριού. Δεν γίνεται- ιδιαίτερα αν έχεις λεπτά μαλλιά όπως εγώ- να μην έχεις ενθουσιαστεί που το hairlook σου αποκτά extra όγκο χωρίς να έχεις χρησιμοποιήσει ούτε ένα προϊόν, απλά και μόνο με το αλάτι της θάλασσας, σε σημείο που να μην θέλεις να λουστείς. Το ερώτημα σε αυτή την περίπτωση είναι ένα: Μπορούμε να μείνουμε με το αλάτι στα μαλλιά μας και την επόμενη μέρα χωρίς να λουστούμε; Πόσο κακό είναι, τελικά;

 

Κι όσο δημιουργούνται αυτές οι απορίες στο κεφάλι μας, το χέρι μας σχηματίζει τον αριθμό του αγαπημένου μας hair expert, Γιώργου Ιωαννίδη προκειμένου να πάρουμε επιτέλους τη σωστή απάντηση.

«Το θαλασσινό νερό έχει αλκαλικό pH που σημαίνει, για να το πούμε απλά, πως «φουσκώνει» την τρίχα, «αφήνοντας» ανοιχτά τα λέπια της. Εκεί «κάθεται» και το αλάτι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα μαλλιά να είναι και να φαίνονται πιο διογκωμένα aka με extra όγκο. Από την άλλη πλευρά, το αλάτι της θάλασσας αφυδατώνει πάρα πολύ τα μαλλιά, κάνοντάς τα πιο επιρρεπή στη φθορά και το σπάσιμο. Γι αυτό το λόγο, καλό είναι να μην καθόμαστε παραπάνω από μία μέρα με το αλάτι στα μαλλιά μας.

Τώρα, αν δεν προλαβαίνεις να λουστείς ή να τα ξεπλύνεις μετά την παραλία και έχεις μείνει με το αλάτι στα μαλλιά σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε dry shampoo (ξηρό σαμπουάν) είτε κάποιο leave in προϊόν σε μορφή spray ή κρέμας, που θα ενυδατώσει και θα καθαρίσει τη ρίζα προς το παρόν. Την επόμενη μέρα, βέβαια, θα πρέπει να λουστείς!» μας λέει χαρακτηριστικά ο Γιώργος.

Κι αν ψάχνεις ένα τέτοιο leave in προϊόν για τα μαλλιά σου, πριν λίγο καιρό, κάναμε μία λίστα με τα leave in προϊόντα περιποίησης (conditioners και κρέμες) που προστατεύουν και ενυδατώνουν την τρίχα από τις εξωτερικές επιθέσεις και το φριζάρισμα, κάνοντας το ξεμπέρδεμα παιχνιδάκι.

Τώρα, δεν πρέπει να ξεχνάς σε κάθε περίπτωση, πως υπάρχει τρόπος να πετύχεις τα beach waves χωρίς να χρειαστεί καν να είσαι στην παραλία, χωρίς να μείνεις με το αλατόνερο για ώρες στα μαλλιά σου, χωρίς να κουραστείς καθόλου. Τα beauty brands έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν τα κατάλληλα hair sprays- τα περισσότερα περιέχουν αλατόνερο στη σύνθεσή τους- προκειμένου να κάνουν το «beach waves» όνειρο πραγματικότητα. Τσέκαρε παρακάτω.

Ο Γιώργος είναι ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου The Heads και διευθυντής εκπαιδευτικού κέντρου της Paul Mitchell Greece.