ΣΩΜΑ

Body Care: Πώς θα επιλέξεις το ιδανικό προϊόν για τον καθαρισμό της επιδερμίδας του σώματός σου

iStock

Ο καθαρισμός είναι το Α και το Ω κάθε υγιούς, φωτεινής και λαμπερής επιδερμίδας. Κανόνας, που ισχύει τόσο για την επιδερμίδα του προσώπου όσο και και του σώματος. Παρ’ όλα αυτά, πόση προσοχή δίνεις όταν πρόκειται να αγοράσεις ένα προϊόν καθαρισμού για το σώμα σου;

Στον αντίποδα της πιο οικονομικής τιμής και του μεθυστικού αρώματος που μπορεί να έχει ένα προϊόν για τον καθαρισμό του σώματός μας, βρίσκονται τα συστατικά που έχει στη σύνθεσή του αλλά και οι ανάγκες της επιδερμίδας μας. Πώς θα επιλέξεις το καταλληλότερο προϊόν που από τη μία πλευρά να καθαρίζει την επιδερμίδα και από την άλλη, να μη διαταράσσει τον φραγμό; Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου, τσέκαρε τα παρακάτω tips.

Πώς θα επιλέξεις το καταλληλότερο προϊόν για τον καθαρισμό του σώματός σου ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδα σου:

Αν έχεις ξηρό τύπο δέρματος:

Αν έχεις ξηρό τύπο δέρματος, τότε προτίμησε ένα προϊόν για τον καθαρισμό σώματος με βάση το λάδι, όπως τα shower oils. Εμπλουτισμένα με πολύτιμα έλαια και θρεπτικά συστατικά, τα shower oils όχι μόνο καθαρίζουν, αλλά αφήνουν το δέρμα απίστευτα λείο και μεταξένιο χάρη στην απαλή υφή τους.

Απομακρύνουν τη βρωμιά και τους ρύπους, χωρίς να ξηραίνουν το δέρμα. Προσοχή, βέβαια, αν έχεις πολύ ξηρό ή ατοπικό δέρμα, καλό είναι να προτιμήσεις πιο εξειδικευμένα προϊόντα (για την ατοπική δερματίτιδα), που βοηθούν στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού και καθαρίζουν χωρίς να αφήνει το δέρμα αφυδατωμένο.

Αν έχεις ευαίσθητο τύπο δέρματος:

Αν έχεις ευαίσθητο τύπο δέρματος, καλό είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιείς για τον καθαρισμό και το πλύσιμο της επιδερμίδας του σώματός σου να είναι δερματολογικά ελεγμένα, με ουδέτερο pH, χωρίς άρωμα ή οινόπνευμα και γενικότερα, χωρίς ερεθιστικά συστατικά. Χαρίζουν στην επιδερμίδα σου μια αίσθηση φροντίδας και το προστατεύουν από την έλλειψη ενυδάτωσης.

Αν έχεις λιπαρό ή μικτό τύπο δέρματος:

Αν έχεις λιπαρό ή μικτό τύπο δέρματος, μπορείς να επιλέξεις προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ, που εκτός από καθαρισμό κάνουν παράλληλα ήπια απολέπιση. Αφαιρούν τη λιπαρότητα αλλά και τα νεκρά κύτταρα και αναζωογονούν την επιδερμίδα χωρίς να δημιουργούν την παραμικρή αίσθηση τραβήγματος ή ξηρότητας. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή αν έχεις ενεργή ακμή στην πλάτη ή σ΄ άλλα σημεία του σώματός σου.