ΜΑΛΛΙΑ

Bixie Cut: Αυτό το κούρεμα θα κλέψει την καρδιά σου φέτος τον χειμώνα

Rachel Luna/FilmMagic/ Getty Images/Ideal Image

Η ανάγκη να ανανεώσεις το κούρεμά σου φέτος τον χειμώνα είναι μεγάλη. Βαρέθηκες τα μακριά μαλλιά, το κλασικό bob, το μακρύ καρέ, τις αφέλειες, τα shaggy και πιο layered κουρέματα και δηλώνεις πανέτοιμη για κάτι τελείως διαφορετικό απ’ ό,τι έκανες συνήθως στην κόμη σου. Το bixie cut είναι εδώ για εσένα. Σου εξηγώ παρακάτω αναλυτικά, τι είναι και όλες τις λεπτομέρειες. Η απόφαση δική σου!

Όπως μπορείς να καταλάβεις από το όνομά του και μόνο, το bixie cut δεν είναι ένα κούρεμα, αλλά δύο μαζί. Ένας συνδυασμός του κοντού καρέ, ”bob” και του αγορίστικου, ”pixie”. Στην ουσία είναι πιο κοντό από ένα καρέ, πιο μακρύ από ένα pixie cut.

bixie cut Jacopo Raule/Getty Images

Ιδανικό για γυναίκες που θέλουν να πειραματιστούν με ένα πιο κοντό hairlook, αλλά δεν θέλουν να περάσουν απευθείας στο pixie cut ή θέλουν κάνουν μία μεγάλη αλλαγή μα δεν είναι καθόλου έτοιμες να κάνουν καθημερινό hairstyling με προϊόντα ή εργαλεία μαλλιών. Κι αν αναρωτιέσαι γιατί η τάση του bixie cut κερδίζει έδαφος αυτή την περίοδο; Αρκετοί hair experts συμφωνούν πως η έναρξη της χειμερινής περιόδου είναι μία εποχή που αρκετές γυναίκες είναι πιο θετικές να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό στα μαλλιά τους, επαναπροσδιορίζοντας κατά κάποιο τρόπο έτσι, τον εαυτό τους.

To bixie cut

Σε γενικές γραμμές το bixie cut ταιριάζει σε πολλούς τύπους και υφές μαλλιών (σγουρά, σπαστά, ίσια κλπ) , προσφέροντας κάθε φορά ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, ανάλογα και με το σχήμα του προσώπου κάθε γυναίκας. Το μπροστινό μέρος των μαλλιών παραμένει μακρύ, το μήκος στο πίσω μέρος του κεφαλιού φτάνει περίπου στο ύψος του αυχένα, ενώ, το έντονο φιλάρισμα- layering σ’ όλο το κούρεμα είναι πρωταγωνιστής σε κάθε περίπτωση.

Από τη θεωρία στην πράξη

Κι αν έπρεπε να αποδώσουμε κάπου τον τίτλο των πρώτων celebritIes που είδαμε τελευταία να δοκιμάζουν το bixie cut, αυτές θα ήταν τόσο η Anne Hathaway, που πριν μερικές μέρες εθεάθη στα γυρίσματα της επερχόμενης ταινίας Armageddon Time στη Νέα Υόρκη με ένα παρόμοιο hair look, όσο και η Florence Pugh.

James Devaney/GC Images

 

Πώς σου φαίνεται το bixie cut; Θα το σκεφτόσουν;