ΠΡΟΣΩΠΟ

BB Cream vs Foundation: Ξέρεις ποια είναι η διαφορά τους;

Pexels

Οι BB creams (“Beauty/ Blemish Balm”) και το foundation είναι δύο από τις πιο δημοφιλείς επιλογές όσον αφορά τη δημιουργία βάσης στο μακιγιάζ μας. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει πως δεν επικρατεί μία σύγχυση ως προς τη χρήση τους.

Ποιες είναι οι διαφορές τους; Πότε είναι καλύτερα να χρησιμοποιώ το foundation και πότε τη BB cream στο μακιγιάζ μου; Οι διαφορές ανάμεσα στο foundation και τη BB cream είναι πολλές και είναι σημαντικό πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου (και χρησιμοποιήσεις ένα από τα δύο προϊόντα) να τις γνωρίζεις.

Οι βασικές διαφορές ανάμεσα σε μία BB cream και το foundation:

Η πρώτη διαφορά που θα εντοπίσει κανείς συγκρίνοντας μία BB cream και το foundation, αφορά στην υφή και το φινίρισμα. Η πρώτη (aka BB cream) έχει συνήθως πιο ελαφριά υφή σε σχέση με το foundation.

Μία ακόμη διαφορά, αφορά στις αποχρώσεις. Τα περισσότερα foundations κυκλοφορούν σε μια ευρεία γκάμα αποχρώσεων για να ταιριάζουν με τον τόνο του δέρματος με μεγαλύτερη ακρίβεια, ενώ στις BB creams η γκάμα είναι πιο περιορισμένη π.χ. για ανοιχτόχρωμη, μεσαία ή σκούρα επιδερμίδα. Σε κάθε περίπτωση, το καλό blending επιβάλλεται.

Εξίσου διαφορετικός όμως, είναι και ο σκοπός τους. Η BB cream επικεντρώνεται περισσότερο στις ανάγκες που έχει το ίδιο το δέρμα (skin care), αντί στην κάλυψη και στη δημιουργία μίας αψεγάδιαστης βάσης, όπως το foundation. Γι’ αυτόν τον λόγο, στη φόρμουλα αρκετών BB creams συχνά θα συναντήσει κανείς αντιοξειδωτικά όπως οι βιταμίνες A, C και E, που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία, τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος, την ενυδάτωση και τη βελτίωση της συνολικής φωτεινότητάς του, όσο τις φορά. Με μία φράση: Το foundation παρέχει μεγαλύτερη κάλυψη, ενώ η BB cream συνήθως δεν καλύπτει «ατέλειες» όπως σπυράκια κλπ.

Τέλος, οι περισσότερες, αν όχι όλες, οι BB creams έχουν δείκτη SPF, κάτι που πολλά foundations δεν έχουν. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως πρέπει να παραλείπεις το αντηλιακό σου.

Αντί επιλόγου, θα έλεγε κανείς πως η BB cream είναι ένας συνδυασμός προϊόντων: της ενυδατικής κρέμας, του primer, του αντηλιακού, του foundation που προσφέρει όμως φυσική, ελαφριά και όχι πλήρη κάλυψη, όπως μπορεί να κάνει το foundation.

Ανάλογα με την προτίμηση και τις ανάγκες σου, επιλέγεις αυτό που σε βολεύει περισσότερο! Και τα δύο προϊόντα μπορούν να προσφέρουν ένα όμορφο και φυσικό αποτέλεσμα, όταν εφαρμοστούν σωστά.