ΠΡΟΣΩΠΟ

Αυτές οι καθημερινές συνήθειες προκαλούν ρυτίδες στα μάτια

Σίγουρα οι ρυτίδες είναι κληρονομικές. Ανάλογα με τον τύπο δέρματος που κληρονόμησες - την ελαστικότητά του, το χρώμα του, τη λιπαρότητά του - είναι περισσότερο ή λιγότερο πιθανό να δεις αυτές τις μικρές, ενοχλητικές ίσως, γραμμώσεις κοντά στα μάτια σου. Ωστόσο, υπάρχουν τόσο οι περιβαντολλογικοί παράγοντες, όσο και κάποιες καθημερινές συνήθειες οι οποίες μπορούν να "συνεισφέρουν" (με την κακή έννοια) στην εμφάνιση ρυτίδων.

Τι κάνουμε λάθος

 

Ντεμακιγιάζ Ματιών

Ενώ τα έλαια που περιέχουν τα προϊόντα ντεμακιάζ μπορούν να είναι ευεργετικά (κρατούν το δέρμα ενυδατωμένο), η έντονη τριβή που πηγαίνει πακέτο με αυτά δεν είναι και τόσο καλή. Το δέρμα γύρω από τα μάτια έχουν τουλάχιστον τη μισή λεπτότητα σε σύγκριση με το δέρμα του υπόλοιπου προσώπου. Για να αποφύγεις την τριβή άφησε το βαμβάκι με το προίον ντεμακιγιάζ πάνω στο καπάκι των ματιών για μερικά λεπτά πριν ξεκινήσεις να ξεβάφεσαι, ενώ αν χρησιμοποιείς υγρά μαντηλάκια, σε περίπτωση που αυτά έχουν λιγάκι ξεραθεί βρέξτα.

Ψεύτικες Βλεφαρίδες

Οι ψεύτικες βλεφαρίδες μπορεί να μεγαλώνουν τα μάτια σου και να τα κάνει σαγηνευτικά, αλλά ο άτσαλος τρόπος που τις βγάζεις όταν γυρνάς από μία ξέφρενη νύχτα δεν έχει και τόσο σαγηνευτικά αποτελέσματα.

Φακοί Επαφής

Η καθεμία μας έχει το δικό της τρόπο να βάζει τους φακούς της. Άλλες σηκώνουν το καπάκι προς τα πίσω, άλλες τραβάνε προς τα κάτω το κάτω βλέφαρο, στρίβουμε το κεφάλι, σηκώνουμε ψηλά τα φρύδια. Μήπως θα έπρεπε οι κινήσεις σου να είναι πιο smooth; Να μην τραβάς τόσο κάτω το κάτω βλέφαρο και να μην σηκώνεις τόσο ψηλά τα φρύδια;

Δεν Φοράς Γυαλιά Ηλίου

Δεν χρειάζεται να είσαι πυρηνικός φυσικός για να καταλάβεις ότι όταν δεν φοράς γυαλιά ηλίου, ο τρόπος που κλείνεις τα μάτια σου κάθε φορά που βρίσκεσαι έξω σου δίνει και μερικά χρονάκια στην πλάτη.

Ο Ύπνος Μπρούμυτα

Ο τρόπος που κοιμάσαι σε γερνάει. Αν κοιμάσαι με την κοιλιά σου να ακουμπά το στρώμα ή πλάγια είναι σαν να πετάς τα ρούχα σου σε μία γωνιά, το ένα πάνω από το άλλο, και να περιμένεις όταν πιάσει εκείνο το πουκάμισο από κάτω κάτω να περιμένεις να είναι σιδερομένο. Γίνεται; Ε δεν γίνεται.