ΠΡΟΣΩΠΟ

Αυτά είναι τα 10 πιο συνηθισμένα beauty λάθη

Όλες μας κάνουμε λάθη, τα λάθη είναι για να γίνονται και δεν πειράζει. Τα λάθη στο μακιγιάζ μάλιστα είναι πολύ συχνά αλλά δεν είμαστε επαγγελματίες κι έτσι δικαιολογούμαστε. Ναι, είμαστε δικαιολογημένες σε όλα εκτός από τα παρακάτω. Διαβάζουμε στο Instyle.gr όσα είναι απαγορευτικά.

Το φύσημα του πινέλου

Η κίνηση του να φυσήξουμε το πινέλο γίνεται σχεδόν μηχανικά και δεκάδες μικρόβια και βακτήρια εκτοξεύονται από την αναπνοή μας, εφάπτονται στο πινέλο και δευτερόλεπτα μετά βρίσκονται στο δέρμα μας. The Horror! Τινάξτε το πινέλο μην το φυσάτε.

Τα βρώμικα πινέλα

Μην τα ξαναλέμε, πλένετε τα πινέλα σας μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον αλλιώς θα δημιουργηθεί μια μικρή φάρμα μικροβίων στο νεσεσέρ σας και μετά θα μας ρωτάτε πώς να απαλλαχθείτε από τα σπυράκια.

Ο ύπνος χωρίς ντεμακιγιάζ

Δεν θέλουμε να ακούσουμε τίποτα, ΤΙΠΟΤΑ. Δεν μας νοιάζει αν δεν βλέπατε ούτε τη μύτη σας από την κούραση και αν με τα βίας θυμάστε το όνομά σας από το ποτό. Πλένετε το πρόσωπό σας, αφαιρείτε το μακιγιάζ και ενυδατώνετε κάθε βράδυ.

Η ενυδάτωση πριν το μακιγιάζ

Μην βάζετε το μεικάπ σας χωρίς να ενυδατώνετε πρώτα το δέρμα σας. Είναι σαν να βάζετε το κέικ στη φόρμα χωρίς να την βουτυρώσετε. Το μεικάπ εφαρμόζει καλύτερα επάνω στην ενυδατωμένη επιδερμίδα γι’ αυτό, για το Θεό, ενυδατώνετε το δέρμα σας.

Η δοκιμή του μεικάπ στο χέρι

Για καιρό κυκλοφορεί η ΛΑΘΟΣ αντίληψη πως το σωστό μέρος για να δοκιμάσετε την απόχρωση του μεικάπ είναι στο χέρι σας. Τι σχέση έχει το χρώμα του χεριού με αυτό του προσώπου σας; Καμία. Το μεικάπ δοκιμάζεται στο μάγουλο και τον λαιμό. Τελεία και παύλα.

Το ασορτί μακιγιάζ

Το κάναμε μικρότερες και ήταν ίσως μόδα στα 80’s. Μην το κάνετε πια είτε προλάβατε τα 80’s είτε όχι. Το να ταιριάζετε τη σκιά και το κραγιόν σας με αυτά που φοράτε is so not cool. Προτιμήστε κλασικές αποχρώσεις που ξέρετε πως σας πηγαίνουν

Το ανασφάλιστο κονσίλερ

Όχι δεν εννοούμε να το ασφαλίσετε στην anytime online αλλά να περάσετε λίγη πούδρα από πάνω. Βάζοντάς το σκέτο και αφήνοντάς το έτσι, είναι βέβαιο πως μέσα σε 2 ώρες θα έχει εξαφανιστεί.

Τα ξεχασμένα σβησίματα

Είναι γνωστά και ως το εφέ μάσκας κατά το οποίο φαίνεται σαν να φοράτε μάσκα με το μεικάπ σας. Μην βαριέστε και μην ξεχνιέστε. Σβήνετε τα προϊόντα χαμηλά προς το ντεκολτέ σας και ψηλά προς τη γραμμή των μαλλιών σας.

Η μάσκαρα μέσα έξω

Αυτή η κίνηση που κάνετε κουνώντας το ραβδάκι της μάσκαρα μέσα-έξω στο μπουκάλι για να πάρετε περισσότερο προϊόν, μέγα λάθος. Όχι μόνο δεν παίρνετε περισσότερο αλλά βάζετε και αέρα μέσα ο οποίος και αλλοιώνει τη μάσκαρά σας και την κάνει να ξεραίνεται.

Το μολύβι χειλιών μόνο στο περίγραμμα

Κατηγορούμε την Kylie Jenner για αυτό (ok, και την Pamela Anderson) και είναι λάθος. Ναι, θα κάνετε το περίγραμμα με το μολύβι σας αλλά όχι μόνο. Το σωστό είναι να το περνάτε από όλη την επιφάνεια των χειλιών γιατί α) αν φύγει το κραγιόν δεν θα έχετε μια γραμμή σκέτη και β) δημιουργείτε μια σταθερή βάση.

 

Διαβάστε ακόμα στο Instyle.gr

Editor’s Choice: H νέα Superstar Mascara που θα μας μεταμορφώσει σε Superstars

Wait what? Τι μπορεί να συμβεί αν πιάνουμε τα μαλλιά μας συνέχεια κότσο;