ΠΡΟΣΩΠΟ

Ασκήσεις προσώπου για το σπίτι

Το ξέρεις καλά πως όσο αφιερώνεις χρόνο στο σώμα σου και γυμνάζεσαι σωστά, το βλέπεις αμέσως να αλλάζει. Το ίδιο ισχύει για το πρόσωπο.

Όσο οι μύες του προσώπου (57 έχει η περιοχή για να ξέρεις) δυναμώνουν, το δέρμα πάνω τους γίνεται πιο σφριγηλό, αποκτά ελαστικότητα και ατονούν οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες. Και τα καλά νέα είναι ότι επειδή οι μυς είναι πολύ μικρότεροι και λεπτότεροι γυμνάζονται πιο εύκολα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η μικροκυκλοφορία στην περιοχή και να επαναπροσδιορίζεται το περίγραμμα.

 

Το μυστικό της επιτυχίας είναι να τα ενισχύεις με το μασάζ και τις πιέσεις την ώρα της εφαρμογής της κρέμας σου: με τις τεχνικές του μασάζ ενεργοποιείται η λέμφος, αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, και απομακρύνονται οι τοξίνες, ενώ με τις πιέσεις σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου και του λαιμού, αυξάνεται η ροή ενέργειας, μειώνοντας την ένταση και δίνοντας έντονη λάμψη.

Δύο πολύ απλές ασκήσεις για να τονώσεις τα ζυγωματικά σου είναι οι ακόλουθες

1. Χείλη ψαριού

 

Μάζεψε τα μάγουλα σου όπως κάνει το ψάρι, με τα χείλη μαζεμένα μέσα. Χαμογέλασε όσο πιο δυνατά μπορείς την ώρα που το κάνεις. Προσπάθησε να διατηρήσεις τα υπόλοιπα μέρη του προσώπου χαλαρά. Κράτησε για 20 δευτερόλεπτα και χαλάρωσε. Επανέλαβε 3 φορές.

2. Φιλί

 

Κλείσε τα χείλη σου και φούσκωσε τα σαν να ετοιμάζεσαι να φιλήσεις κάποιον (το γνωστό pout εφέ). Χαμογέλασε όσο πιο δυνατά μπορείς με τα χείλη κλειστά. Εντωμεταξύ, προσπάθησε να κρατάς τις άλλες περιοχές του προσώπου, όπως τα μάτια, χαλαρά. Μείνε έτσι για δέκα δευτερόλεπτα και χαλάρωσε. Επανέλαβε 3 φορές.