ΑΡΩΜΑ

Άρωμα: Το λάθος που πρέπει να αποφύγεις την ημέρα του γάμου σου

Imaxtree Imaxtree

Τα έχεις σχεδιάσει- προγραμματίσει όλα με μαθηματική ακρίβεια για τον γάμο σου. Το νυφικό, τα παπούτσια, το μακιγιάζ, το χτένισμα που θα κάνεις, τα αξεσουάρ, την ανθοδέσμη, το wedding party, το μανικιούρ. Το άρωμά σου, όμως;

 

Γιατί πέρναγε από το νου σου πως, είτε έχεις signature άρωμα, είτε απλά σου αρέσει να πειραματίζεται με διάφορες αρωματικές εσάνς, το άρωμα είναι αυτό που μπορεί να σου προκαλέσει πονοκέφαλο την ωραιότερη μέρα της ζωής σου, aka το γάμο σου; Πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν σου ευχόμαστε.

Το λάθος άρωμα

Όπως υποστηρίζουν αρκετοί αρωματοποιοί, ένα από τα λάθη που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες την ημέρα του γάμου τους, είναι πως επιλέγουν το άρωμά τους, χωρίς να σκέφτονται για το αν θα σεταριστεί ή τουλάχιστον θα συμπληρώνει αρωματικά με την ανθοδέσμη την οποία κρατούν.

Το γιατί

Κι αν αναρωτιέσαι το γιατί, σκέψου για παράδειγμα πως έχεις μία ανθοδέσμη με τριαντάφυλλα και το άρωμά σου είναι πιο ανατολίτικο ή αντίστοιχα μία ανθοδέσμη με μωβ λουλούδια λεβάντας και το άρωμά σου έχει έντονες τις νότες εσπεριδοειδών.

Η μυρωδιά που προκύπτει από τις «αντίθετες» αρωματικές νότες (aka ανθοδέσμη- άρωμα) μπορούν στην καλύτερη περίπτωση να σου αποσπούν την προσοχή και στη χειρότερη, να σου προκαλέσουν πονοκέφαλο. Και δεδομένου ότι το άρωμα είναι στενά συνδεδεμένο με τη μνήμη, προφανώς και καμία δεν θα ήθελε να θυμάται το φρικτό πονοκέφαλο που είχε την ημέρα του γάμου της.

Τι πρέπει να σκεφτείς

Τώρα στα πρακτικά και πριν σε πιάσει πανικός. Το πιο απλό είναι – σε περίπτωση που έχεις signature άρωμα- να το πάρεις μαζί σου την ημέρα που θα κλείσεις το ραντεβού στο ανθοπωλείο για τα λουλούδια και την ανθοδέσμη του γάμου σου, προκειμένου να σε βοηθήσουν στην επιλογή των λουλουδιών.

Οι επιλογές είναι πραγματικά άπειρες και αποκλείεται να μην καταλήξεις σε κάτι που να σου αρέσει. Αντίστοιχα, αν δεν έχεις συγκεκριμένο άρωμα που φοράς, τότε μπορείς να πειραματιστείς με διάφορα στα ράφια των καταστημάτων ώστε να καταλήξεις σε αυτό που συνδυάζεται άψογα με την ανθοδέσμη και σου ταιριάζει φυσικά. Εξάλλου, για να σου αρέσει ένα άρωμα σημαίνει πως σου αρέσει και η μυρωδιά από αυτά τα λουλούδια.