ΣΩΜΑ

Αποτρίχωση με κερί: 5 πράγματα που πρέπει και δεν πρέπει να κάνεις

Pexels

Η αποτρίχωση με κερί είναι ένας από τους πιο παραδοσιακούς, γρήγορους και αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγεί κανείς από την τριχοφυΐα, σε περίπτωση πάντα που αυτό είναι κάτι που επιθυμεί.

 

Παρ’ όλα αυτά και η αποτρίχωση με κερί έχει τα μυστικά της, προκειμένου η διαδικασία να γίνει όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη, τα αποτελέσματά της να έχουν ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια και φυσικά να αποφευχθούν τυχόν ερεθισμοί. Παρακάτω θα βρεις μερικά χρήσιμα και άκρως πρακτικά tips που πρέπει και δεν πρέπει να κάνεις πριν και μετά την αποτρίχωση με κερί.

Do’s

-Ξεκίνα με απολέπιση

Η απολέπιση είναι αυτό το step στη skincare ρουτίνα μας που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος, αφήνοντάς το πιο λείο και έτοιμο για την αποτρίχωση. Γι αυτό λοιπόν, μία με δύο ημέρες πριν από το ραντεβού σου- και όχι μερικές ώρες πριν- φρόντισε να τη βάλεις στο πρόγραμμα. Plus: Μετά την αποτρίχωση, καλό είναι να περιμένεις 2-3 μέρες για να ξανακάνεις απολέπιση.

-Φόρα άνετα ρούχα

Μία συμβουλή των ειδικών είναι να φοράς φαρδιά, άνετα ρούχα στα σημεία που μόλις έχεις κάνει αποτρίχωση, προκειμένου να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς από την τριβή με το ύφασμα σ’ αυτές τις περιοχές.

-Φρόντισε η επιδερμίδα σου να είναι καθαρή

Καλό είναι να έχεις κάνει ντους (όχι με πολύ ζεστό νερό) πριν από το ραντεβού σου για αποτρίχωση για να βεβαιωθείς ότι το δέρμα σου είναι καθαρό.

-Μείνε πιστή στο ραντεβού σου

Η τακτική αποτρίχωση είναι το μόνο πράγμα που θα κάνει την ίδια τη διαδικασία της αποτρίχωσης ακόμη πιο εύκολη με την πάροδο του χρόνου. Οι τρίχες γίνονται πιο αδύναμες και αν κάνεις ήδη αποτρίχωση με κερί θα έχεις διαπιστώσει ότι αναπτύσσονται πιο αργά.

-Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα κάνε ένα patch test

Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα ή τυχόν αλλεργίες, θα πρέπει πάντα να ενημερώνεις τον expert που θα σου κάνει αποτρίχωση, ώστε να χρησιμοποιήσει πιο «εξειδικευμένα» προϊόντα και γιατί όχι, να κάνεις ένα patch test (πχ σε ένα μικρό σημείο) πριν ξεκινήσεις, ώστε να αποφύγεις οποιοδήποτε ερεθισμό.

Don’ts

-Απόφυγε τα «σκληρά» απολεπιστικά προϊόντα

Όπως διάβασες παραπάνω, η απολέπιση πριν την αποτρίχωση μπορεί να κάνει πραγματικά μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα, αρκεί, βέβαια, να γίνεται σωστά. Γι αυτό το λόγο, δώσε προσοχή στις συνθέσεις των απολεπιστικών προϊόντων που χρησιμοποιείς. Πες «ναι» στη χημική απολέπιση (προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό ή γαλακτικό οξύ) ή στις πιο ήπιες φόρμουλες που δεν ερεθίζουν τόσο το δέρμα και φυσικά, απόφυγε τις έντονες ή επαναλαμβανόμενες στο ίδιο σημείο κινήσεις.

-Απόφυγε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο ή τη ζέστη

Είναι πολύ σημαντικό, για τουλάχιστον 24 ώρες τόσο πριν όσο και μετά την αποτρίχωση, να αποφύγεις την υπερβολική έκθεση στον ήλιο ή σε ζεστά περιβάλλοντα (όπως η σάουνα, το χαμάμ κλπ), καθώς κάτι τέτοιο  μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία του δέρματος, κάνοντάς την ακόμη πιο επώδυνη.

-Μην ξυρίζεσαι ανάμεσα στα ραντεβού

Ο πειρασμός να ξυρίσεις αυτές τις μικρές τριχούλες στα πόδια σου, ανάμεσα στα ραντεβού για αποτρίχωση με κερί, μπορεί να είναι μεγάλος, όμως, δεν θέλω να ξεχνάς, πως το ξύρισμα «δυναμώνει» στην πραγματικότητα τις τρίχες, με αποτέλεσμα στο επόμενο ραντεβού η διαδικασία να σου φανεί περισσότερο επώδυνη.

-Μην απλώνεις self-tanning προϊόντα μετά την αποτρίχωση

Απόφυγε να απλώσεις αυτομαυριστικά προϊόντα (self tan) στα σημεία του σώματός σου που έχεις αποτριχώσει για 72 ώρες αν είναι δυνατόν.

-Μην βάζεις λάδι ή οποιαδήποτε λοσιόν πριν την αποτρίχωση

Καλό είναι να αποφύγεις την εφαρμογή οποιασδήποτε ενυδατικής λοσιόν ή body oil πριν από την αποτρίχωση με κερί καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητά της.