ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Απλώνεις το foundation με τα χέρια σου; Αυτά τα tips σε αφορούν

Imaxtree Imaxtree

Σφουγγαράκι, πινέλο, beautyblender, δάχτυλα: Οι επιλογές για να κάνουμε το μακιγιάζ μας, σίγουρα  πολλές. Παρόλα αυτά, ας είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, χρησιμοποιούμε τα δάχτυλά μας περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο εργαλείο ομορφιάς στην καθημερινή μας ρουτίνα: Είτε πρόκειται για ένα touch από το κρεμώδες ρουζ στα ζυγωματικά μας τελευταία στιγμή, είτε για να σετάρουμε το κραγιόν στα χείλη μας, είτε για να απλώσουμε το υγρό foundation στο πρόσωπό μας.

Κάπως έτσι, δεν χρειάζεται να αναρωτιέσαι ποια είναι η σωστή ή λάθος μέθοδος για να κάνεις το μακιγιάζ σου. Κι αυτό γιατί, δεν υπάρχουν, όπως σου έχω ξαναπεί, «πρέπει», «μη» και «αυστηροί κανόνες». Στην ουσία, δημιουργείς τη δική σου ρουτίνα, βασισμένη στις ανάγκες, τα θέλω σου, πάνω σε συγκεκριμένα πράγματα που σε βολεύουν στην καθημερινότητά σου.

Κι αν έχεις συνηθίσει να απλώνεις το foundation με τα χέρια σου στο πρόσωπό σου, τότε παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά χρήσιμα tips:

-Πρώτος και βασικότερος κανόνας: Πριν ρίξεις το foundation στα χέρια σου, για να το απλώσεις στη συνέχεια στο πρόσωπό σου, πρέπει πρώτα να βεβαιωθείς ότι τα δάχτυλά σου (και γενικότερα τα χέρια σου) είναι καθαρά.

Για την ακρίβεια, καλό είναι να πλένεις πολύ καλά τα χέρια σου, όχι μόνο στην αρχή (aka πριν ξεκινήσεις δηλαδή το μακιγιάζ σου), αλλά ανάμεσα σε κάθε βήμα στο makeup look σου. Με αυτόν τον τρόπο, εκτός από τη «μεταφορά» άλλων προϊόντων ή χρώματος (πχ κάποιας σκιάς ή ρουζ), κρατάς μακριά τα μικρόβια, τα βακτήρια ή άλλους ρύπους που μπορούν να βλάψουν την επιδερμίδα (προκαλώντας ακόμη και λοιμώξεις) και να μεταφερθούν από τα χέρια στο πρόσωπό σου.

-Ένα καλό tip απλώνοντας το foundation με τα χέρια σου, είναι να το «ζεσταίνεις» ελαφρά πρώτα ανάμεσα στα δάχτυλά σου ή στο κάτω μέρος της παλάμης σου, πριν έρθει σε επαφή με το δέρμα σου, καθώς με αυτόν τον τρόπο απορροφάται πιο εύκολα από την επιδερμίδα, δίνοντας ένα πιο φυσικό φινίρισμα.

-Ξεκίνα να απλώνεις το foundation απαλά στην επιδερμίδα σου, αρχίζοντας πρώτα από τη Τ- ζώνη του προσώπου σου κάνοντας παράλληλα blending.

– Μην βιάζεσαι! Αφιέρωσε μερικά  επιπλέον λεπτά για να βεβαιωθείς ότι πραγματικά έχει γίνει καλό blending με το foundation στην επιδερμίδα σου.

-Δώσε βάση στη φόρμουλα του foundation που χρησιμοποιείς. Προτίμησε πιο υγρές συνθέσεις, αρκετά ρευστές, ώστε να αναμιγνύεται αρκετά εύκολα, αλλά να έχουν παράλληλα, αρκετή κάλυψη.