ΣΩΜΑ

Απαλά χέρια με 3 φυσικά συστατικά

Edward Berthelot /Getty Images/Ideal Image

Και να που ζούμε αυτή την περίοδο, που τα χέρια μας δεν «σκάνε» από το κρύο- Ιανουάριος γαρ- αλλά από τη συνεχή χρήση αντισηπτικών και το τακτικό πλύσιμο. Εκτός, όμως, από τις αγαπημένες μας κρέμες χεριών, στην κουζίνα μας και γενικά στο σπίτι μας υπάρχουν μερικά φυσικά συστατικά που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να φροντίσουν τα χέρια μας να παραμείνουν απαλά ακόμη και κάτω από αυτές τις συνθήκες.

3 φυσικά συστατικά σου που θα ενυδατώσουν τα χέρια σου:

– Λάδι καρύδας

Οι μαλακτικές ιδιότητες που έχει το λάδι καρύδας μπορούν να ενισχύσουν την ενυδάτωση της επιδερμίδας γενικά, αλλά και πιο συγκεκριμένα αυτή των χεριών.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι:

Να απλώσεις 1-2 κουταλάκια του γλυκού λάδι καρύδας σε όλη την επιφάνεια των χεριών σου λίγο πριν κοιμηθείς και να φορέσεις ένα ζευγάρι γάντια για να βοηθήσεις στην ακόμη μεγαλύτερη απορρόφησή του από το δέρμα σου. Άφησέ το όλο το βράδυ ή για μερικές ώρες.

– Αλόη Βέρα

Τα εκχυλίσματα αλόης βέρα είναι πλούσια σε πολυσακχαρίτες που μπορούν να σας βοηθήσουν να ενυδατώσεις το δέρμα σου.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι:

Να βγάλεις μία 1 κουταλιά της σούπας τζελ από ένα φύλλο αλόης και να το απλώσεις στα χέρια σου. Άφησέ το για 15-20 λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Μπορείς να επαναλάβεις μια- δύο φορές την ημέρα.

-Aμυγδαλέλαιο

Το αμυγδαλέλαιο περιέχει λιπαρά οξέα που μπορούν να ενυδατώσουν το δέρμα σου και να κάνουν τα χέρια σου πιο απαλά.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι:

Να απλώσεις 2 κουταλάκια του γλυκού αμυγδαλέλαιο σε όλη την επιφάνεια των χεριών σου και να το αφήσεις μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Επίσης, όπως και το λάδι καρύδας μπορείς να το απλώσεις λίγο πριν κοιμηθείς και να φορέσεις ένα ζευγάρι γάντια για να βοηθήσεις στην ακόμη μεγαλύτερη απορρόφησή του από το δέρμα σου. Άφησέ το όλο το βράδυ ή για μερικές ώρες.