ΜΑΛΛΙΑ

Αντιμετώπισε την πιτυρίδα όπως σου αξίζει. Χωρίς ντροπή

Πόσες φορές δεν έχεις έρθει σε δύσκολη θέση, αντικρίζοντας λευκές νιφάδες πιτυρίδας πάνω στα ρούχα σου; Πόσες φορές, δεν έχεις αισθανθεί αμήχανα (αν όχι ντροπή) βλέποντας στον καθρέφτη του μπάνιου την πιτυρίδα στις ρίζες των μαλλιών σου; Πόσες φορές δεν έχεις απελπιστεί όταν βγαίνοντας από το μπάνιο, συνειδητοποιείς πως η πιτυρίδα είναι ακόμη εκεί, στα μαλλιά σου; Δεν είσαι μόνη που αισθάνεται κάπως έτσι. Δύο δισεκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο σήμερα έχουν πιτυρίδα, κι από αυτές μόνο το 17% χρησιμοποιεί ειδικά προϊόντα κατά της πιτυρίδας. Τόσο η έλλειψη ενημέρωσης, όσο και το γεγονός πως τα αντιπιτυριδικά προϊόντα συνήθως θυμίζουν «φάρμακα», με περίεργες μυρωδιές και σκληρές χημικές ουσίες που καταπονούν τα μαλλιά και έχουν βραχυπρόθεσμα οφέλη, είναι μερικούς από τους λόγους που τις οδηγούν σ’ αυτή την απόφαση.

Από την άλλη πλευρά, η πιτυρίδα είναι από τα πιο συνήθη ζητήματα που αντιμετωπίζουν άνδρες- γυναίκες στο τριχωτό της κεφαλής τους και εκτός από το το αισθητικό, έχει ξεκάθαρα και ψυχολογικό αντίκτυπο. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλά πράγματα που οι περισσότεροι αγνοούν γύρω από αυτό το κεφάλαιο. Από το πώς δημιουργείται η πιτυρίδα έως το πώς θα την αντιμετωπίσεις σωστά.

Πώς και γιατί δημιουργείται;

Όπως σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, η επιδερμίδα του τριχωτού ανανεώνεται συνεχώς αποβάλλοντας νεκρά κύτταρα και αναπτύσσοντας νέα. Κάθε 14 ημέρες, τα νέα κύτταρα ανεβαίνουν από τις βαθύτερες στοιβάδες στην επιφάνεια του τριχωτού, σπρώχνοντας τα παλιά κύτταρα προς τα έξω. Υπό κανονικές συνθήκες, αυτά τα κύτταρα αποκολλώνται εύκολα κατά το λούσιμο, και έτσι δεν είναι ορατά στα μαλλιά.

Το άγχος, η κόπωση, οι ορμονικές μεταβολές και οι εξωτερικοί επιθετικοί παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν σε υπερπολλαπλασιασμό του μικροοργανισμού malassezia restricta εις βάρος άλλων, ωφέλιμων μικροοργανισμών. Το τριχωτό χάνει την ισορροπία του. Ο επιδερμικός φραγμός αποδυναμώνεται και δεν μπορεί πια να επιτελέσει τον προστατευτικό του ρόλο έναντι των εξωτερικών επιθετικών παραγόντων, προκαλώντας οξείδωση του σμήγματος και αφυδάτωση και, κατ’ επέκταση, φλεγμονή και δυσφορία. Αντιμέτωπο με αυτή την απειλή, το τριχωτό επιταχύνει τον ρυθμό της κυτταρικής ανανέωσης σε μια προσπάθεια να εκδιώξει τους επιτιθέμενους παράγοντες. Τα νέα κύτταρα ανεβαίνουν στην επιφάνεια 2 φορές πιο γρήγορα. Μην έχοντας τον χρόνο να ωριμάσουν σωστά, φτάνουν στην ανώτερη στοιβάδα του τριχωτού προτού προλάβουν να αποκολληθούν από τα γειτονικά τους κύτταρα. Τα νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται στην επιφάνεια και κολλάνε μεταξύ τους, σχηματίζοντας ορατές πλάκες και πιτυρίδα.

Ένας νέος σύμμαχος στη μάχη ενάντια στην πιτυρίδα

Στη μάχη ενάντια στην πιτυρίδα, μια νέα επαναστατική προσέγγιση έρχεται να προσφέρει μια πολυτελή εμπειρία με μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα (έως και 7 εβδομάδες) και βαθιά περιποίηση. Βασισμένη πάνω σε επιστημονικές μελέτες ετών, η Kérastase δημιούργησε τη Symbiose, μία αντιπιτυριδική σειρά περιποίησης, που προσφέρει ισχυρή κυτταρική δράση για εξάλειψη της πιτυρίδας, ρύθμιση της ταχύτητας της κυτταρικής ανανέωσης του τριχωτού και αναζωογόνηση των μαλλιών, δημιουργώντας μια καθαρή και υγιή βάση για όμορφα μαλλιά που τονώνουν την αυτοπεποίθηση.

Μία εντελώς νέα προσέγγιση που όχι μόνο αντιμετωπίζει αμέσως τα συμπτώματα της πιτυρίδας αλλά επίσης προλαμβάνει μακροπρόθεσμα την επανεμφάνισή της, βοηθώντας όλες τις γυναίκες να αισθανθούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Μία μοναδική συμμαχία ανάμεσα στην επιτομή της επιστήμης και σε μια πολυτελή εμπειρία.

Τι διαφορετικό έχει η Symbiose

Στην πραγματικότητα, αυτό που ξεχωρίζει τη Symbiose είναι η μοναδική συνέργεια ενεργών συστατικών, μέσα σε πολυτελείς συνθέσεις, για άμεση και μακροπρόθεσμη προστασία από την πιτυρίδα. Η σειρά συνδυάζει τρία συστατικά αναφοράς (το Piroctone Olamine, το Σαλικυλικό Οξύ και το πρεβιοτικό κλάσμα Bifidus) που στοχεύουν στην εξάλειψη της πιτυρίδας, εκεί από όπου ξεκινά, στο τριχωτό.

Ο συνδυασμός τους εξασφαλίζει άμεση απολεπιστική δράση που απομακρύνει τις ορατές νιφάδες, ενώ εξαλείφει τους μη ωφέλιμους μικροοργανισμούς για ένα ισορροπημένο τριχωτό χωρίς πιτυρίδα, προσφέροντας ταυτόχρονα βαθιά περιποίηση στην τρίχα, μέσα από μια απολαυστική εμπειρία που ξυπνά τις αισθήσεις. Last but not least, δεν θα μπορούσε να μη σχολιάσει κανείς το άρωμα αναζωογονητικής φρεσκάδας, με νότες εσπεριδοειδών, που προσφέρει αυτήν ακριβώς την τονωτική δόση αυτοπεποίθησης.

Τα steps και τα προϊόντα της Symbiose

Η σειρά περιλαμβάνει 6 προϊόντα, για την ημέρα & τη νύχτα, που ανταποκρίνεται στις επιθυμίες και τις απαιτήσεις όλων των γυναικών που ταλαιπωρούνται από την πιτυρίδα. Ένα πραγματικό τελετουργικό περιποίησης των μαλλιών!

Πρώτο step: Απολέπιση και προετοιμασία

Το τελετουργικό ξεκινά με μία θεραπεία μικροαπολέπισης. Όπως και ένα πίλινγκ για το πρόσωπο, το Micro-Peeling Cellulaire (εμβληματικό προϊόν της σειράς) είναι ένα χημικό & μηχανικό πίλινγκ με Σαλικυλικό Οξύ, με διάφανη τζελ σύνθεση, που διαλύει αμέσως τα νεκρά κύτταρα και τις νιφάδες εξυγιαίνοντας το τριχωτό και καταπραΰνοντας τη δυσφορία. Το οξύ και οι κόκκοι απολέπισης (από Argan και Βερίκοκο) προετοιμάζουν το τριχωτό βοηθώντας τα αντιπιτυριδικά ενεργά συστατικά των υπόλοιπων προϊόντων να διεισδύσουν βαθύτερα. Ναι, καλά κατάλαβες, το πρώτο πίλινγκ κατά της πιτυρίδας με κυτταρική τεχνολογία είναι γεγονός!

 

Δεύτερο step: Λούσιμο

Στο λούσιμο, μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα στο αντιπιτυριδικό εξυγιαντικό σαμπουάν, Bain Pureté Anti-Pelliculaire, με διάφανη, αφρώδη σύνθεση και το αντιπιτυριδικό ενυδατικό σαμπουάν Bain Crème Anti-Pelliculaire, με πιο κρεμώδη (αλλά εξίσου ανάλαφρη) υφή. Το πρώτο «απευθύνεται» σ’ ένα λιπαρό ευαίσθητο τριχωτό με τάση πιτυρίδας, που απομακρύνει τις νιφάδες και την περίσσεια σμήγματος, ενώ το δεύτερο σ’ ένα πιο ξηρό ευαίσθητο τριχωτό, που απομακρύνει τις νιφάδες, ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει & καταπραΰνει το ξηρό τριχωτό.

Τρίτο step: Φροντίδα

Επόμενο step μετά το λούσιμο, είναι η φροντίδα με το Fondant Apaisant Essentiel, ένα καταπραϋντικό μαλακτικό με balmy σύνθεση, για εύκολο ξεμπέρδεμα. Προσφέρει ενυδάτωση και μειώνει τη δυσφορία, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τον επιδερμικό φραγμό του τριχωτού και αναπληρώνει τα επίπεδα υγρασίας της τρίχας. Είναι ιδανικό για ευαίσθητο τριχωτό και μαλλιά με τάση πιτυρίδας.

Αν τώρα έχεις ταλαιπωρημένα μαλλιά και τριχωτό με πιτυρίδα, βάλε στη ρουτίνα σου τη μάσκα εντατικής αναζωογόνησης, Masque Revitalisant Essentiel. Χάρη στη σύνθεση εντατικής περιποίησης, απομακρύνει τα κατάλοιπα που παγιδεύονται στην τρίχα, αφήνοντας τα μαλλιά ευκολοχτένιστα, ενώ παράλληλα, προσφέρει εντατική θρέψη
για πιο δυνατά μαλλιά με περισσότερη λάμψη.

Τέταρτο step: Νυχτερινή περιποίηση

Ως τελευταίο step μίας ολοκληρωμένης hair ρουτίνας, η Kérastase προτείνει τον αντιπιτυριδικό ορό νυκτός εντατικής δράσης για κάθε τύπο τριχωτού με τάση πιτυρίδας, Sérum Cellulaire Nuit Anti-Pelliculaire Intensif. Εμπνευσμένος από την περιποίηση των προϊόντων νυκτός για την επιδερμίδα, αυτός ο πανίσχυρος, ανάλαφρος ορός –μια πρωτοποριακή σύνθεση που ανέπτυξε η Kérastase – προσφέρει 8 ώρες συνεχούς δράσης κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί ανάπλασης του τριχωτού, για καταπολέμηση της πιτυρίδας στην πηγή της, ενισχύοντας παράλληλα, τις άμυνες του τριχωτού ενάντια στην επανεμφάνιση της πιτυρίδας.