ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Anti-mascara: Το trend με τη μάσκαρα που θα σε κάνεις να ξανασκεφτείς πώς πρέπει να την χρησιμοποιείς

iStock

Πριν λίγες μέρες από αυτή εδώ τη στήλη είδες ένα makeup tutorial για το πώς μπορείς να κάνεις τη γραμμή του cat eye look σου μόνο με μια μάσκαρα, χωρίς eyeliner παρακαλώ. Τότε, η TikToker Lenkalul άνοιξε τη μάσκαρα και με το βουρτσάκι, ξεκίνησε να σχηματίζει τη γραμμή που θα έκανε με το eyeliner στην εξωτερική γωνία των ματιών της. Κράτησε το βουρτσάκι πλάγια- με την άκρη του μόνο στην ουσία να ακουμπά την επιδερμίδα και εφάρμοζε ταμποναριστά, ακολουθώντας μία νοητή γραμμή.

 

Οι μέρες πέρασαν, ολοένα και περισσότεροι ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν τη μάσκαρα… αλλιώς στο μακιγιάζ τους και ερχόμαστε στο σήμερα, να μιλήσουμε για το anti-mascara trend που μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο TikTok.

@lenkalul anti mascara eyes 🖤 ad using Eyeko black magic cocoa edit eyeliner from my @boxycharm 🫶🏼 ib @divinamuse #boxycharm #boxycharmpartner #makeup ♬ original sound – EX7STENCE™

Όχι, μην μπερδεύεσαι με το όνομά του. Το anti-mascara trend δεν απαγορεύει τη χρήση μάσκαρα στο μακιγιάζ, αλλά της δίνει στην πραγματικότητα, μία νέα- εντελώς διαφορετική- οπτική στον τρόπο που κανείς μπορεί να τη χρησιμοποιήσει στα μάτια του και γενικότερα στο makeup look του.

Έτσι, εκτός από τις βλεφαρίδες τους, τα κορίτσια και αγόρια στο TikTok τη θεωρούν ένα multi-use προϊόν και τη χρησιμοποιούν αντί σκιάς για ένα smudged smokey eye look, eyeliner για να κάνουν το cat eye look ή ακόμη και στα φρύδια τους. Η δημιουργία και πάλι βασίζεται στο βουρτσάκι της μάσκαρα και στον τρόπο που κανείς μπορεί να το δουλέψει στα μάτια του και όχι μόνο.

Και όπως σου έχω ξαναπεί, όταν υπάρχει φαντασία, διάθεση για πειραματισμούς και άπλετος χρόνος, όλο και περισσότερες «χρήσεις»- anti-mascara video tutorials θα προκύπτουν στην πορεία, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια views.

@frishtaxx THIS IS THE QUICKEST ive ever taken doing my eye makeup😍 literally took 5 mins 🙊Ib @divinamuse @Tia Shea ♬ original sound – Phoebe

@serenalakkiss Mascara as eyeshadow hack?! Ib. @divinamuse #mascarahack #makeuptrend ♬ Destinations – Gesaffelstein

Σε κάθε περίπτωση, όπως σου ξαναείπα, αν θέλεις να δοκιμάσεις το συγκεκριμένο tip (για να διασκεδάσεις και να πειραματιστείς υποθέτω) θα πρέπει να προσέξεις αφενός η μάσκαρα να είναι καινούργια ώστε να αποφευχθούν τυχόν μολύνσεις στα μάτια σου, αφετέρου να μην ασκείς μεγάλη πίεση καθώς την εφαρμόζεις πάνω στην επιδερμίδα των ματιών σου. Επίσης, σημαντικό είναι είναι βολικό και το βουρτσάκι μάσκαρα που θα χρησιμοποιήσεις.

Extra Tip: Φρόντισε να αφαιρείς την περίσσεια από τη μάσκαρα πριν τη χρησιμοποιήσεις στα μάτια σου.