BEAUTY EXPERT

Αναίμακτη ρινοπλαστική: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τη μέθοδο που εφάρμοσε στη μύτη της η Φαίη Σκορδά

Photo: Μαρία Ντελάκου Instagram/fayskorda/

Πριν λίγες μέρες η Φαίη Σκορδά αποκάλυψε στον αέρα της εκπομπής της, μετά από ερώτηση τηλεθεατή στα social media, πως έχει κάνει κάποια αισθητική παρέμβαση στη μύτη της, προκειμένου να διορθώσει την καμπύλη. «Δεν έχω αλλάξει κάτι. Μου αρέσει η μύτη μου. Προφανώς δεν έχω τη γαλλική μυτούλα και για αυτό με ρωτάνε πολλοί. Δεν έχω κάνει ποτέ πλαστική επέμβαση στη μύτη μου. Αλλά, υπάρχει μία μέθοδος- την ανακάλυψα πριν από ενάμισι χρόνο και την έκανα πρώτη φορά τότε. Βάζεις λίγο υαλουρονικό στη μύτη και διορθώνεται κάπως η καμπύλη που κάποια κορίτσια έχουμε. Γίνεται πιο ίσια. Είναι μια υπόθεση 2-3 λεπτών. Αν αλλάξεις τη μύτη σου, μπορεί να αλλάξει το πρόσωπό σου και εγώ το φοβάμαι πάρα πολύ. Έχω κάνει αυτή τη διόρθωση με δύο τσιμπηματάκια» απάντησε η ίδια, ζητώντας παράλληλα να της κάνουν ένα κοντινό πλάνο σε αυτό το σημείο του προσώπου της.

Κάπως έτσι, με αφορμή τις παραπάνω δηλώσεις της παρουσιάστριας, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στον Χειρουργό ΩΡΛ και Αισθητικής Προσώπου, Νίκο Οικονόμου, προκειμένου να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή τη μέθοδο, που μεταξύ άλλων έχουν κάνει- και συνεχίζουν να κάνουν αρκετές κυρίες της ελληνικής και ξένης showbiz. Τι είναι ακριβώς, ποια τα αποτελέσματα, πόσο διαρκεί, πόσο κοστίζει κλπ.

Τι είναι η αναίμακτη ρινοπλαστική και ποιο αποτέλεσμα προσφέρει;

Η αναίμακτη ρινοπλαστική ή Liquid Rhinoplasty όπως λέγεται, είναι μια μη χειρουργική μέθοδος αλλαγής του σχήματος και διόρθωσης ατελειών της μύτης. Είναι ιδανική για άτομα που θέλουν μια αλλαγή στην εμφάνιση της μύτης τους, αλλά δεν είναι έτοιμα για μια μόνιμη λύση ή ανησυχούν για τους κινδύνους, το χρόνο αποκατάστασης που ενέχει μια παραδοσιακή ρινοπλαστική ή και ακόμα που δεν έχουν τα χρήματα για να καλύψουν το κόστος μιας τέτοιας επέμβασης. Σαν διαδικασία είναι σχετικά απλή. Μετά από εφαρμογή τοπικού αναισθητικού στη περιοχή της μύτης, γίνεται έγχυση του filler (υαλουρονικού) με λεπτή βελόνα κάτω από το δέρμα της μύτης στις περιοχές που θέλουμε να διορθώσουμε, ταυτόχρονα μπορούμε να δώσουμε τον όγκο που λείπει ή και να ανυψώσουμε τη μύτη.

Σε ποιους απευθύνεται;

Απευθύνεται σε όλους , ανεξαρτήτου ηλικίας (ενήλικος βέβαια) και μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε μύτη, απλά θα πρέπει πάντα πριν την εφαρμογή να γίνεται μια συζήτηση με τον γιατρό για το «τι» και «πώς» μπορεί να διορθωθεί.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από το πόσο γρήγορα ο κάθε οργανισμός διαλύει το υλικό (filler/υαλουρονικό). Αν θα μπορούσαμε να πούμε μια μέση διάρκεια αυτή θα ήταν 5-6 μήνες αν και πολλές φορές βλέπουμε ότι μπορεί να φτάσει και τους 12, ανάλογα πάντα με τον κάθε οργανισμό.

Ενδείκνυται σε κάθε ηλικία;

Δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία αρκεί ο ενδιαφερόμενος να είναι ενήλικας.

Πόσο χρόνο διαρκεί η διαδικασία;

Η διαδικασία είναι σχετικά γρήγορη και μπορεί να διαρκέσει από 20 – 45 λεπτά. Στην αρχή γίνεται μια επάλειψη της μύτης με αναισθητική κρέμα και αν χρειαστεί ένεση με τοπικό αναισθητικό.

Πού κυμαίνεται το κόστος;

Το κόστος είναι μεταξύ 180-250 ευρώ.

Τι πρέπει να προσέξει κάποιος που έχει κάνει αναίμακτη ρινοπλαστική;

Τις πρώτες 24 με 48 ώρες θα πρέπει να αποφεύγει όσο είναι δυνατό να φοράει γυαλιά και να τρίβει τη μύτη του για να αποφύγουμε τυχόν ανεπιθύμητη μετατόπιση του υλικού(filler)

Πονάει;

Γενικά δε πονάει καθόλου.

Σε ποιες περιπτώσεις δεν ενδείκνυται/ ενδεχομένως δεν θα έχει αποτέλεσμα;

Αποτέλεσμα έχει σε κάθε μύτη, απλά θα πρέπει να αποφεύγεται από εγκύους, γυναίκες που θηλάζουν, από άτομα που έχουν κάποιο αυτοάνοσο νόσημα και από άτομα που έχουν κάποια γνωστή αλλεργία σε κάποιο από τα συστατικά του filler( υαλουρανικό). Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει μύτη που δεν επιδέχεται διόρθωση με τη τεχνική της liquid rhinoplasty ή αναίμακτης ρινοπλαστικής.