ΜΑΛΛΙΑ

Αν φοράς scrunchies στα μαλλιά σου, αυτό είναι το λάθος που ίσως κάνεις

Instagram/hellomolly/

Τα scrunchies είναι από τα αγαπημένα μου αξεσουάρ μαλλιών. Προσδίδουν στιλ, είναι super βολικά, προστατεύουν τα μαλλιά από το σπάσιμο και τη φθορά και ανάλογα με το υλικό και το χρώμα τους, μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε περίσταση.

 

Το βασικότερο είναι βέβαια, πως τα scrunchies μάς φτιάχνουν τη διάθεση, βάζοντας μία μικρή πινελιά στη συνολική εμφάνισή μας. Αυτός είναι και ο λόγος που – προσωπικά- τα χρησιμοποιώ σχεδόν σε καθημερινή βάση στα μαλλιά μου. Μέχρι εδώ καλά. Το μόνο πράγμα που δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό- και αμφιβάλλω αν είμαι η μόνη- είναι πως και τα scrunchies χρειάζονται πλύσιμο, προκειμένου να διατηρούνται καθαρά.

Γιατί πρέπει να πλένεις τα scrunchies σου;

Θα σ’ το θέσω απλά. Τα scrunchies είναι λαστιχάκια «ντυμένα» με διαφορετικά υφάσματα. Και όπως τα ρούχα, έτσι κι αυτά, μπορούν να συγκεντρώσουν στην επιφάνειά τους βρωμιά, σμήγμα, ρύπους, κλπ ανάλογα και με το ύφασμα από το οποίο είναι κατασκευασμένα.

Πόσο συχνά πρέπει να τα πλένεις;

Προφανώς, δεν χρειάζεται να τα πλένεις τόσο συχνά όσο και τα ρούχα σου. Αυτό εξαρτάται και από το πόσο συχνά τα φοράς. Για παράδειγμα, μπορείς να βάλεις στο πρόγραμμα να τα πλένεις μία φορά το μήνα. Αλλά αν φοράς το ίδιο scrunchie κάθε μέρα, θα πρέπει να το πλένεις πιο συχνά ενδεχομένως.

Πώς πλένεις τα scrunchies σου;

Περνάμε στο πρακτικό κομμάτι του θέματος. Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα θα επηρεάσει και τον τρόπο πλύσης τους.  Για παράδειγμα, αν είναι βαμβακερά, από νάιλον ή πολυεστέρα μπορείς να τα βάλεις στο πλυντήριο να τα πλύνεις με τα ρούχα σου στην ανάλογη θερμοκρασία. Αν πάλι είναι μάλλινα, μεταξωτά ή λινά, καλό είναι να τα πλύνεις στο χέρι με χλιαρό νερό και απορρυπαντικό και να τα αφήσεις να στεγνώσουν. Σε κάθε περίπτωση, αρκετά από τα scrunchies έχουν οδηγίες πλύσης στην ετικέτα τους, οπότε μπορείς να τις ακολουθήσεις με μεγαλύτερη σιγουριά.