ΜΑΛΛΙΑ

Αυτό το σούπερ κομψό κούρεμα είναι τάση αυτό το φθινόπωρο (και) στο TikTok

Invision/AP Evan Agostini

Είτε παρακολουθείς ενεργά τις beauty τάσεις του TikTok, είτε προτιμάς τα πιο αστεία βίντεο, το τελευταίο διάστημα υπάρχει ένα βίντεο που βλέπουμε όλο και πιο συχνά. Οι μεταμορφώσεις μαλλιών. Και είναι λογικό αν σκεφτείς πως έχουμε μπει για τα καλά στο φθινόπωρο. Αφού φθινόπωρο και ανανέωση πάνε χέρι- χέρι. Όταν όμως σου μιλάω για μεταμόρφωση αναφέρομαι ακριβώς στο ίδιο κούρεμα, που έχει καταφέρει να γίνει τάση και στο TikTok.

Πόσες φορές δεν έχει περάσει από το μυαλό σου να κόψεις αφέλειες; Έχεις βρει το κατάλληλο #hairinspo έχεις κλείσει το ραντεβού σου στο κομμωτήριο και λίγο πριν το τολμήσεις το μετανιώνεις. Θα σου πω τι έκανα εγώ που σκεφτόμουν περίπου 3 χρόνια να κόψω τα μαλλιά μου αφέλειες και δεν το έπαιρνα με τίποτα απόφαση. Τελικά, δοκίμασα τα curtain bangs, τις αφέλειες «κουρτινάκια» που ναι μεν σε κάνουν να νιώθεις πως έκοψες αφέλειες αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο «εύκολα». Αν σε πετυχαίνω και πάλι σε αυτή τη φάση θα σου πω ότι τα curtain bangs είναι το κούρεμα που έχει μετατραπεί στην viral τάση του φθινοπώρου μέσα από το TikTok. Όλο και περισσότερες γυναίκες κουρεύονται. Και όλες τους κάνουν ακριβώς το ίδιο κούρεμα. Μακριές αφέλειες. Άλλωστε το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να το τολμήσεις.

Το viral κούρεμα του TikTok είναι οι πιο «φορέσιμες» αφέλειες

Η τάση στα κουρέματα αυτή τη σεζόν για το TikTok λοιπόν είναι ξεκάθαρα τα «κουρτινάκια». Αυτή η φράντζα με την επιρροή από τα 60s και μήκος που κυμαίνεται κάτω από τα μάτια μέχρι το ύψος των χειλιών. Ανοίγουν στη μέση και πλασιώνουν υπέροχα το πρόσωπο.

Το hashtag #curtainbangs έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 5 εκατομμύρια προβολές βίντεο στο TikTok και όλα δείχνουν πως η πορεία του είναι μόνο ανοδική. Αφού το πριν και το μετά των κοριτσιών που έκοψαν τα μαλλιά τους είναι εντυπωσιακό.

Και η αλήθεια είναι ότι οι curtain bangs είναι επάξια δημοφιλές κούρεμα αφού είναι μία πιο εύκολη προσέγγιση των αφελειών. Αντί να είναι μόνιμα μπροστά στο μέτωπό σου μπορούν να πιαστούν, να μπουν πίσω από τα αυτιά σου ή να πέσουν χαλαρά στο πρόσωπό σου. Φυσικά υπάρχουν κι αυτοί που δοκίμασαν τις αφέλειες «κουρτινάκια» και δεν έδειξαν το ίδιο ενθουσιασμένοι μέσα από το TikTok. Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα.