ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Αυτό το μακιγιάζ είναι εμπνευσμένο από τα ελληνικά νησιά

Διακοπές. Ελληνικά Νησιά. Λευκό και μπλε. Ατελείωτες βουτιές. Γαλάζιο που ενώνεται με το βαθύ μπλε της θάλασσας στον ανοιχτό ορίζοντα. Ήλιος. Πέτρα. Τζιτζίκια. Καλοκαίρι. Κι αν έπρεπε να δώσουμε δύο χρώματα στο ελληνικό καλοκαίρι, αυτά σίγουρα θα ήταν το λευκό και το μπλε.

 

 

Το αστραφτερό λευκό των παραδοσιακών κυκλαδίτικων σπιτιών στην Οία της Σαντορίνης, την Τήνο, την Αμοργό, τη Φολέγανδρο, την Πάρο αλλά και το μπλε. Αυτό το έντονο μπλε που συναντάς στα πορτοπαράθυρα των παραδοσιακών σπιτιών στα νησιά, στη θάλασσα και τον ουρανό.

Το ελληνικό καλοκαίρι είναι «state of mind» και αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε μόνο εμείς, φουσκώνοντας λίγο παραπάνω από περηφάνια (και ευγνωμοσύνη) για τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας (ναι ζούμε στην ωραιότερη χώρα του κόσμου), αλλά και όλοι όσοι επισκέπτονται τη χώρα μας.

Κι όσο κι αν δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει το ελληνικό καλοκαίρι αποτελεί inspo για κάθε λογής καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, αλλά και makeup artists που εμπνέονται από αυτό, δημιουργώντας τα δικά τους έργα.

Κάνουμε focus στο κομμάτι του μακιγιάζ, μιας και αυτή τη φορά, η super ταλαντούχα και αγαπημένη μας makeup artist Jo Baker δημιούργησε ένα μακιγιάζ εμπνευσμένο αποκλειστικά από τις καλοκαιρινές διακοπές και τα ελληνικά νησιά. Βασικός πρωταγωνιστής του μακιγιάζ; Το μπλε, φυσικά στα μάτια.

«Ονειρεύομαι τις ημέρες διακοπών… με αυτό το look. Εμπνευσμένο από τη λαχτάρα που έχω να περιπλανηθώ στα λευκά χωριουδάκια των ελληνικών νησιών έχοντας στο μυαλό μου τη σκέψη μιας αυθεντικής #greeksalad ενώ πέφτω πάνω σε ζωηρές μπλε πινελιές σε αυτήν την μαγική παράκτια περιοχή» γράφει χαρακτηριστικά η makeup artrist πριν ξεκινήσει να αναλύει το μακιγιάζ που δημιούργησε. Take a look και σου εξηγώ παρακάτω.

«Αυτό το  #graphiceyeliner δημιουργήθηκε με το #styloyeuxwaterproofeyeliner στην απόχρωση #ferventblue του οίκου Chanel σε συνδυασμό με τις εντυπωσιακές βλεφαρίδες (#attitudelash) χρησιμοποιώντας τη #levolumerevolutionmascara στην απόχρωση noir. Όταν βάζω ένα έντονο χρώμα στα μάτια μου, μου αρέσει να επιλέγω ένα απαλό nude τόνο για τα χείλη. Αυτό το συγκεκριμένο είναι τέλειο, γιατί δεν είναι ούτε πολύ ροζ, ούτε πολύ μπεζ είναι #rougeallurevelvetlipstick στην απόχρωση #emotive» συνέχισε.

Στην πραγματικότητα, η Jo Baker δημιούργησε ένα graphic eyeliner look σε μία μπλε- στο χρώμα του κοβαλτίου- απόχρωση, απλώνοντας στην ουσία το χρώμα από τη μέση περίπου των ματιών της και προς τα έξω, τις εξωτερικές γωνίες, χρησιμοποιώντας προϊόντα Chanel, προσκαλώντας στο τέλος τις makeup addicts να υιοθετήσουν ένα παρόμοιο look.

Εμείς απλά χειροκροτούμε!