ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Οι μαύροι κύκλοι είναι το νέο beauty trend και πανηγυρίζουμε

Imaxtree

Μία καινούργια μέρα ξημέρωσε, ένα καινούργιο trend στο TikTok εμφανίστηκε. Κάπως έτσι, πάνε αυτά. Το θέμα βέβαια, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι μιλάμε για ένα beauty trend που έχει γίνει ήδη viral και έρχεται να ανατρέψει μερικά από τα δεδομένα μας. Σου εξηγώ παρακάτω αναλυτικά.

 

Θα γίνω πιο συγκεκριμένη. Το νέο beauty trend στο TikTok θέλει να κάνεις το μακιγιάζ σου και ως τελευταία πινελιά του look σου, να δημιουργείς μερικές σκιές κάτω από τα μάτια σου. Το νέο beauty trend στο Tik Tok θέλει να αφήνεις χωρίς μακιγιάζ την περιοχή κάτω από τα μάτια σου και να δημιουργείς μόνη σου, ψεύτικους μαύρους κύκλους. Άβολο.

Τι κι αν τόσα χρόνια έφαγες τη ζωή σου να αναζητάς την τέλεια απόχρωση concealer, που θα διαρκεί και δεν θα «σπάει» κάτω από τα μάτια σου, τι κι αν θεωρούσες το concealer μαγικό ραβδί του μακιγιάζ σου, τι κι αν έχεις δοκιμάσει εκατό (#υπερβολική) κρέμες ματιών και γενικά κάνεις τα πάντα για να μειώσεις την εμφάνιση των αντιαισθητικών σκιών κάτω από τα μάτια σου, στο TikTok θα δεις κορίτσια να ανεβάζουν βιντεάκια στους λογαριασμούς τους που ξεβάφουν το μακιγιάζ κάτω από τα μάτια τους και δημιουργούν ψεύτικους μαύρους κύκλους με σκιές ή μολύβια ματιών σε καφέ, μοβ, μπλε ή κόκκινες αποχρώσες.

Το trend στο TikTok

 

Όσο για το γιατί το κάνουν αυτό στον εαυτό τους, εκτός από τη λογική του trend που γίνεται viral (και έχει να κάνει με τη γενικότερη φιλοσοφία του απλά ακολουθώ ένα challenge ή trend στα social media) υπάρχουν κι αυτοί που συνδέουν τη συγκεκριμένη κίνηση με τη ευρύτερη τάση αποδοχής του εαυτού μας- με τις όποιες ατέλειες- βλέπε μαύροι κύκλοι- και της κατάρριψης των στερεοτύπων στον κόσμο της ομορφιάς, μακριά από τα φίλτρα του Instagram. Δεν υπάρχει τέλεια επιδερμίδα, τέλειο πρόσωπο, οι περισσότερες έχουμε μαύρους κύκλους, δεν χρειάζεται να ανησυχείς γι αυτό. Όποιο κι αν είναι βέβαια το κίνητρο, η κίνηση συνεχίζει να παραμένει άβολη. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ.