BEAUTY TIPS

Αυτά τα tips θα σε βοηθήσουν να βρεις το signature άρωμά σου

Pexels

«Έχω ένα άρωμα για κάθε περίσταση, αυτό με το οποίο μου αρέσει να με θυμούνται. Έτσι, όταν κάποιος μαθαίνει τη μυρωδιά μου και τη μυρίζει στο χώρο, εγώ θα είμαι εκείνη που θα έρχομαι στον νου του» ανέφερε μεταξύ άλλων σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Byrdie η Adriana Lima τονίζοντας πως «το πιο βασικό στοιχείο σ’ ένα look ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για βραδινή έξοδο, κόκκινο χαλί ή καθημερινή, είναι το άρωμα».

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, η εύρεση του signature αρώματος σου, αυτού που αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σου και θέλεις να σε θυμούνται, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί χρόνο και γνώση κάποιων πολύτιμων tips που θα σε βοηθήσουν αρκετά ώστε να καταλήξεις στο/στα ιδανικότερα που μπορείς να εναλλάσσεις ανά περιόδους (π.χ. να φοράς άλλο το χειμώνα και άλλο το καλοκαίρι).

5 tips για να βρεις το signature άρωμά σου

«Εκπαίδευσε» τη μύτη σου

Με αμέτρητες- πραγματικά- επιλογές στο beauty κόσμο, είναι χρήσιμο να γνωρίζει κανείς πριν ξεκινήσει την αναζήτηση του signature αρώματός του, τις διαφορετικές αρωματικές οικογένειες. Σου αρέσουν περισσότερο τα floral (λουλουδάτα) αρώματα, τα φρουτώδη, τα spicy (πιο πικάντικα και «ζεστά), τα ξυλώδη ή αυτά που αναδίδουν νότες φρεσκάδας;

Σκέψου το στιλ του

Αν το καλοσκεφτείς, το άρωμά μας αντικατοπτρίζει αυτό που είμαστε, όπως ακριβώς και τα ρούχα μας. Άλλωστε και τα δύο, είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση και επιλογή. Σου αρέσει το πιο ρομαντικό στιλ (πχ αέρινα φορέματα κλπ); Ένα floral ή fresh άρωμα (ή συνδυασμός των δύο) ενδεχομένως να σου ταιριάζει περισσότερο. Αν το look σου είναι πιο δυναμικό ή αυστηρό, δοκίμασε πρώτα εσάνς με ξυλώδεις ή πικάντικες νότες. Φυσικά, διαφορετικοί συνδυασμοί μπορεί να κάνουν την ευχάριστη έκπληξη, επίσης.

Μην δοκιμάζεις πάρα πολλά αρώματα ταυτόχρονα

Μην περιμένεις να βρεις το signature άρωμά σου μυρίζοντας όλες τις επιλογές που διαθέτει το κατάστημα. Οι πολλές μυρωδιές, όχι μόνο θα σε ζαλίσουν, αλλά μπορεί και να δυσκολέψουν τη διαδικασία, καθώς με τόσο layering, ενδεχομένως, να μην μπορείς στο τέλος, να ξεχωρίσεις το άρωμα πάνω στην επιδερμίδα σου. Γι αυτό το λόγο, καλό είναι να περιορίσεις τον αριθμό των αρωμάτων που θα δοκιμάσεις (π.χ. έως 5 την φορά).

Extra Tip: Ανάμεσα σε κάθε ψέκασμα με το επόμενο άρωμα, προσπάθησε να καθαρίσεις τον «οσφρητικό ουρανίσκο» σου, μυρίζοντας λίγο καφέ. Πιο συγκεκριμένα, οι κόκκοι καφέ επαναφέρουν τη μυρωδιά, πολύ γρήγορα, αποτρέποντας τον πονοκέφαλο από τις πολλές μυρωδιές.

Δώσε χρόνο

Τα αρώματα αποτελούνται από τρεις διαφορετικές νότες: νότες κορυφής, νότες καρδιάς (ή μεσαίες νότες), νότες βάσης. Οι νότες κορυφής είναι αυτές που μυρίζει κανείς αμέσως μετά το πρώτο ψέκασμα, οι νότες καρδιάς και βάσης γίνονται αντιληπτές αργότερα, καθώς η εσάνς «απελευθερώνεται» στο δέρμα. Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, μία τέτοια διαδικασία, απαιτεί χρόνο (κάποιες ώρες) για να δεις πώς «κάθεται» και πόσο διαρκεί τελικά η συγκεκριμένη μυρωδιά στην επιδερμίδα σου. Οπότε, μην απορρίψεις ή αντίστοιχα ενθουσιαστείς μ’ ένα άρωμα αν δεν του δώσεις πρώτα το χρόνο του.

Μην επηρεάζεσαι από τρίτους

Μπορεί να ξετρελάθηκες με το πώς μυρίζει το άρωμα της κολλητής σου στην επιδερμίδα της, όμως, χωρίς να θέλω να σε δυσαρεστήσω, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μυρίζει το ίδιο πάνω σου. Κι αυτό γιατί, τα επίπεδα pH στο δέρμα κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικά. Αν θέλεις λοιπόν να βρεις το signature άρωμά σου, κάνε focus σ’ εσένα και το πώς μυρίζει μία εσάνς στην επιδερμίδα σου.