ΠΡΟΣΩΠΟ

Αυτά τα lip balms θα κρατήσουν απαλά και ενυδατωμένα τα χείλη σου όλο το καλοκαίρι

Αγαπάμε το καλοκαίρι, τα lip balms- αν με ρωτάς έχω ένα σε κάθε τσάντα- και τα παγωτά. Κι αν μοιραζόμαστε τις ίδιες αγάπες, τότε, δεν γίνεται να μην ενθουσιαστείς με τα νέα lip balms από την Κορρές.

To υπερικόν ή βαλσαμόχορτο στολίζουν φωτεινά κίτρινα λουλούδια με μακριά πράσινα φύλλα. Ξεχωρίζει σε ψηλές πλαγιές και η συλλογή του πραγματοποιείται στα τέλη Ιουνίου κοντά στη γιορτή του Αγίου Ιωάννη. Κάποιοι αναγάγουν σε αυτή την παράδοση τις ρίζες του εναλλακτικού ονόματός του, St. John’s wort, αν και η επικρατέστερη άποψη θέλει αυτό να οφείλεται στη χρήση του φυτού για να επουλώνει τις πληγές των ιπποτών του του τάγματος του Αγίου Ιωάννη. Το βαλσαμόχορτο είναι άλλο ένα «εύρημα» στο μουσείο της ελληνικής φύσης. Γνωστό στους αιώνες ως επουλωτικό βότανο και δημοφιλές σήμερα για τις ενυδατικές και απαλυντικές ιδιότητές του. Για αυτό το αποκαλούμε «βάλσαμο»!

Η Κορρές αφηγείται αυτή την ιστορία μέσα από τη νέα συλλογή lip balms που αποδίδει φόρο τιμής στην ελληνική φύση, αλλά και στη λαϊκή τέχνη που κοσμεί τους περιέκτες. Επτά προϊόντα για απαλά, ενυδατωμένα χείλη, με ή χωρίς χρώμα, με προστασία SPF ή με shimmer, αλλά πάντα με φροντίδα.

Το υπερικόν ή βαλσαμόχορτο προέρχεται από το χωριό Μαργαρίτη στη Θεσπρωτία, δύο ώρες μετά τη συγκομιδή του «βυθίζεται» σε ελαιόλαδο και απλώνεται στον ήλιο. Αυτή είναι η αρχή της διαδικασίας εκχύλισης που διαρκεί έως και 11 ημέρες. Στη συνέχεια το έλαιο του βαλσαμόχορτου ανακατεύεται με βούτυρο karitè, βούτυρο κακάο και macadamia, κερί από ηλίανθο και αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε. Διάλεξε ανάμεσα στα Cocoa Butter, Yoghurt, Thyme Honey, Mint, Mulberry, Wild Rose, Mediterranean Grape. Τα δικά μου αγαπημένα; Το Mint και το Yoghurt.