ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Αδιάβροχο μακιγιάζ: 3 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις

Μέσα Ιούλη, η ζέστη αρκετή και όταν μιλάμε για μακιγιάζ, το επίθετο «αδιάβροχο» είναι αυτό που σίγουρα μπορεί να κάνει τη διαφορά τόσο στη διάρκεια όσο και στην απόδοσή του, πόσο μάλλον όταν η υγρασία «χτυπάει» κόκκινο. Πάραυτα, ακόμη και το αδιάβροχο μακιγιάζ έχει τους δικούς του όρους και κανόνες.

Εκτός από τις εξειδικευμένες, αδιάβροχες φόρμουλες των καλλυντικών, υπάρχουν μερικά don'ts που πρέπει να αποφύγεις πριν ξεκινήσεις.

-Don’t: Μην χρησιμοποιείς μία λιπαρή ενυδατική κρέμα

Για να εξασφαλίσεις πως το αδιάβροχο μακιγιάζ σου θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις μία λεπτόρευστη ενυδατική κρέμα-λοσιόν, που δεν θα έχει λιπαρή υφή και θα απορροφάται εύκολα στην επιδερμίδα. Με αυτόν τον τρόπο το αδιάβροχο foundation θα «στρώσει» καλύτερα στην επιδερμίδα σου, χωρίς να δημιουργεί αντιαισθητικές γραμμές ή να το αισθάνεσαι βαρύ.

Διάβασε κι αυτό: Τα προϊόντα που δουλεύουν άψογα στην επιδερμίδα, τα μαλλιά και τα χείλη σου, όσο εσύ κοιμάσαι

-Don’t: Μην επιβαρύνεις την επιδερμίδα σου με περιττά ή «βαριά» προϊόντα

Στην ίδια λογική, φρόντισε να αποφύγεις περιττά βήματα ή προϊόντα στο μακιγιάζ σου με «βαριά» σύνθεση, μιας και οι αδιάβροχες φόρμουλες είναι εξ’ορισμού πιο βαριές. Για παράδειγμα, αρκετοί makeup artists υποστηρίζουν πως καλό είναι να παραλείψεις το primer και να χρησιμοποιήσεις multi-tasking προϊόντα που θα διατηρήσουν το δέρμα σου ενυδατωμένο και το μακιγιάζ σου άψογο.

-Don’t: Μην αφαιρείς το μακιγιάζ σου με ένα απλό ξεβαφτικό προϊόν

Δώσε βάση στο σωστό ντεμακιγιάζ. Για να αφαιρέσεις τα αδιάβροχα καλλυντικά, που έχουν διαφορετική και πιο σταθερή σύνθεση σε σχέση με τα απλά καλλυντικά, καλό είναι να επενδύσεις σε εξειδικευμένες φόρμουλες ντεμακιγιάζ που θα σε βοηθήσουν να ξεβαφτείς με μία κίνηση.

Κεντρική Φωτογραφία: Instagram/billabongwomens