ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ

9 tips για να έχεις πάντα τέλεια νύχια

Σίγουρα έχεις μία κοπέλα στον περίγυρό σου που όταν την βλέπεις το βλέμμα σου 0πάει πάνω στα νύχια της. Τι κάνει άραγε και το μανικιούρ της είναι πάντα στην πένα;    

Τα νύχια, όπως και τα μαλλιά, έχουν πολύ στενή σχέση με τη διατροφή και φυσικά την ποιότητα που έχεις από φυσικού σου. Παρ’ όλα αυτά, είτε τα νύχια σου είναι γερά, είτε εύθρασυτα χρειάζονται το χεράκι σου για να είναι άψογα και υγιή. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα παρακάμπτεις στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου. Θέλουν κι αυτά την προσοχή και τη φροντίδα σου για να σου το ανταποδώσουν με την εμφάνισή τους.

Έψαξα να βρω τι κάνουν όλες αυτές οι γυναίκες με τα πάντα καλοφτιαγμένα νύχια για να σου πως τι πρέπει να κάνεις κι εσύ αν πραγματικά θες να είσαι μία από αυτές.

1. Περιποιήσου τα νύχια σου όπως το πρόσωπό σου. Όπως ενυδατώνεις το πρόσωπό σου πριν κοιμηθείς, πρέπει να κάνεις το ίδιο και στα νύχια σου. Χρησιμοποίησε μία κρέμα που θρέφει τα χέρια και τα νύχια και κάνε απαλές κινήσεις με τα χέρια σου μέχρι να απορροφηθεί.

2. Φρόντισε να πλένεις τα χέρια σου με σαπούνι που έχει ενυδατικούς παράγοντες και δεν θα τα ξηραίνει.

3. Μην αμελείς τα πετσάκια σου. Είναι η κορνίζα των νυχιών σου και πρέπει να τα προσέχεις. Δεν χρειάζεται πάντα να τα κόβεις αλλά να τα σπρώξεις ελαφρώς προς τα πάνω. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιείς και το ειδικό λαδάκι που τα μαλακώνει, σίγουρα όταν κάνεις μανικιούρ ή πεντικιούρ.

4. Εννοείται ότι δεν βάφεις ποτέ τα νύχια πριν τους περάσεις τη βάση. Θα προστατέψει τα νύχια σου από το βερνίκι, από τις κιτρινίλες και όταν θα τα ξεβάψεις δεν θα έχει μείνει το χρώμα πάνω τους.

5. Πρέπει να βρεις το ιδανικό σχήμα στα νύχια σου που θα κολακεύει το δάχτυλά σου.

6. Κάνε ειδικές θεραπείες, αν χρειάζεται, και μην παραβλέπεις τυχόν σημάδια που σου δείχνουν. Ειδικότερα στα πόδια πρέπει να δώσεις μεγαλύτερη προσοχή καθώς είναι πιο ευάλωτα σε μύκητες, σκληρύνσεις κ.α.

7. Μη θεωρείς τα νύχια σου εργαλεία πολλών χρήσεων. Φόρεσε γάντια όταν πρόκειται να πλύνεις τα πιάτα ή να κάνεις άλλες δουλειές για να τα προστατεύσεις.

8. Άφησέ τα άβαφα που και που για να πάρουν αέρα. Ξέρω πόσο δύσκολο μπορεί να είναι για σένα που ξεβάφεις τα νύχια σου μόνο όταν πρόκειται να τα ξαναβάψεις αλλά μία μέρα χωρίς βερνίκι μόνο καλό θα σου κάνει.

9. Απογορεύεται να ”τρως” τα νύχια σου και να τα βάζεις συνέχεια στο στόμα σου. Εκτός του ότι μεταφέρεις πολλά μικρόβια μέσα στο στόμα κάνεις μεγάλο κακό στα νύχια σου.