ΔΙΑΤΡΟΦΗ

8 τροφές για τέλεια νύχια

Το μανικιούρ είναι το καλύτερο καμουφλάζ για τα αδύναμα, κίτρινα, νύχια αλλά αντί να ασχολείσαι μόνο με την επιφάνεια, μήπως να κάνεις κάτι για την ουσία; Τα νύχια σου έχουν ανάγκη από συγκεκριμένα στοιχεία, για να είναι υγιή, δυνατά και να μακραίνουν ευκολότερα.

Δες λοιπόν ποιες τροφές σε βοηθούν για να αποκτήσεις νύχια μαγικά και βάλτες στο μενού σου.

Αμύγδαλα

Αν έχεις παρατηρήσει λευκές γραμμές στα νύχια σου, πιθανότατα σου λείπει μαγνήσιο και τα αμύγδαλα μπορούν να σου το προσφέρουν.

Κόκκινο κρέας

Αν η διατροφή σου δεν είναι πλούσια σε σίδηρο, βάλε 2 με 3 φορές την εβδομάδα στο πρόγραμμα κόκκινο κρέας. Η απουσία σιδήρου συνδέεται με τα “άρρωστα” νύχια και την κοιλονυχία.

Στρείδια

Ο ψευδάργυρος είναι πολύ σημαντικός για πολλές βιολογικές διαδικασίες και βοηθά στο να έχουμε γερά μαλλιά και νύχια. Ένα στρείδι περιέχει 74 γραμμάρια ψευδαργύρου.

Γάλα

Το ασβέστιο είναι βασικό μεταλλικό στοιχείο για γερά νύχια αλλά για να απορροφηθεί από τον οργανισμό χρειάζεται και βιταμίνη D. Το γάλα έχει και τα δύο, άρα βάλτο στη διατροφή σου. Το λιγότερο ένα ποτήρι την ημέρα ή αν δε μπορείς, είναι okκαι οι τροφές που περιέχουν γάλα.

Αυγά

Αν έχει γενικά αδύναμα νύχια, βάλε στο διατροφικό μενού σου περισσότερα αυγά. Περιέχουν βιταμίνη D, πρωτεΐνες και βιοτίνη – ανήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β και βοηθά στην δημιουργία κερατίνης.

Σολωμός

Είναι πολύ καλή πηγή Ω3 λιπαρών οξέων που μεταξύ άλλων βοηθούν στην ασφαλή ανάπτυξη των νυχιών.

Μπανάνα

Μια μπανάνα την ημέρα, τα άσχημα νύχια κάνει πέρα. Έχει βιοτίνη και αυτή και σε βοηθά να έχεις λαμπερά μαλλιά και γερά νύχια.

Ελαιόλαδο

Αν απλώνεις μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου στα νύχια σου κάθε βράδυ, θα δεις μεγάλη διαφορά. Διαπερνά το δέρμα, μαλακώνει τα νύχια και… εξαφανίζει τα πετσάκια.

*Τα μάθαμε από το Swide

Μάθε κι άλλα μυστικά στο Ladylike:

Κάνε μόνη σου μανικιούρ

Τι να κάνεις για να δείχνεις μέχρι και 10 χρόνια νεότερη