ΜΑΛΛΙΑ

8 ιδέες για balayage σε κοντά μαλλιά

Instagram/emmamoldt/

Ενώ πολλές τεχνικές χρώματος στα μαλλιά έρχονται και παρέρχονται, στο πέρασμα των χρόνων, το balayage παραμένει μία διαχρονικά κλασική επιλογή των γυναικών σ’ όλο τον κόσμο. Στην ουσία πρόκειται για μία τεχνική (γαλλικός όρος) όπου τοποθετούνται ανοιχτά- ελεύθερα ανοίγματα χωρίς τη χρήση αλουμινόχαρτου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια χαλαρή, απαλή διαβάθμιση χρώματος που προσφέρει ένα ζωντανό, πολυδιάστατο εφέ.

 

Με το balayage τα μαλλιά δείχνουν σαν να είναι ξανοιγμένα από τον ήλιο σε μήκη και άκρες, επιτρέποντας στο φυσικό χρώμα να «κατεβαίνει» χωρίς να υπάρχει έντονη διαβάθμιση.

Κι ενώ, οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει το balayage με τα μακριά μαλλιά, τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης τεχνικής μπορεί να είναι εξίσου εντυπωσιακά και στα πιο κοντά μήκη. Η χρωματική αντίθεση δίνει στο κοντό κούρεμα κίνηση και extra διάσταση.

Για να πετύχετε το τέλειο balayage σε κοντά μαλλιά, ο hair colorist θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι τα highlights που δημιουργεί συνδυάζονται πολύ καλά με το χρώμα της ρίζας.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γνωρίζει κανείς πως υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι balayage, από το 3D balayage έως το face-framing balayage κλπ. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση εκτός από το επιθυμητό αποτέλεσμα, για κάθε τύπο και μήκος μαλλιών, συμπεριλαμβανομένων των πιο κοντών.

Αν έχεις κοντά μαλλιά και σκέφτεσαι να κάνεις μία αλλαγή στο χρώμα τους, παρακάτω θα βρεις μερικές τέλειες ιδέες για balayage

8 ιδέες για balayage σε κοντά μαλλιά:

Με καστανή βάση

Με πιο σκούρες ρίζες

Butterscotch Balayage

Σε σγουρά μαλλιά

Ash Blonde Balayage

Cayenne Red Balayage

Short & Sassy

Pastel Blue Balayage