BEAUTY

8 ερωτήσεις (και οι απαντήσεις) που θέλεις να κάνεις σε έναν πλαστικό χειρουργό

Εάν είχες τώρα μπροστά σου έναν πλαστικό χειρουργό και μπορούσες να τον ρωτήσεις ό,τι θέλεις, τι θα ήταν αυτό; Εμείς μαζέψαμε όλες μας τις απορίες σχετικά με τις αισθητικές επεμβάσεις και τα ενέσιμα και ζητήσαμε από τον Γιώργο Σκούρα, Πλαστικό Χειρουργό, να λύσει όλες μας τις απορίες;

Από την Κατερίνα Νανοπούλου

Πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσω να κάνω botox;

Kατάλληλη ηλικία είναι όταν αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους οι ρυτίδες του μετώπου. Πρέπει να σημειωθεί ότι το botox έχει και προληπτική δράση, καθώς εμποδίζει τις ρυτίδες του μετώπου, του μεσοφρύου και εκείνες στο πόδι της χήνας να γίνουν χειρότερες.

Εάν κάνω botox μία φορά, σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνω συνέχεια;

Όχι. Όποτε σταματά ο ασθενής το botox, απλά επανέρχεται το δέρμα στην προηγούμενη κατάστασή του.

Είναι αλήθεια ότι αν κάνω επέμβαση στο στήθος μου, μετά δεν θα έχω αίσθηση σε εκείνη την περιοχή; Για πόσο καιρό;

Πράγματι, η ασθενής μετά την αυξητική στήθους δεν έχει αίσθηση για το πρώτο χρονικό διάστημα στην περιοχή, μέχρι να φύγουν τα οιδήματα. Στη συνέχεια, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπττώσεων, επανέρχεται πλήρως η αισθητικότητα του μαστού. Μετά από λίγο καιρό και με τον τρόπο αυτό, η ασθενής «ξεχνάει» ουσιαστικά ότι έχει υποβληθεί σε επέμβαση.

Εάν βάλω εμφυτεύματα στήθους, θα πρεπει να τα ανανεώσω μετά από μερικά χρόνια;

Όχι. Αν τα ενθέματα είναι καλής ποιότητας , δε χρειάζονται αλλαγή. Και είναι εφ΄όρου ζωής. Υπάρχουν μάλιστα 2 εταιρείες ενθεμάτων, οι οποίες δίνουν εφ΄όρου ζωής εγγύηση.

Ισχύει ότι αν κάνω λιποαναρρόφηση και παχύνω θα φαίνεται το σημείο που αφαιρέθηκε το λίπος;

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Με τη λιποαναρρόφηση αντιμετωπίζεται το πρόβλημα του τοπικού πάχους και το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι μια πιο λεπτή εκδοχή του σώματος που είχε ο ασθενής. Με άλλα λόγια, αλλάζει το σχήμα του σώματος του ασθενούς. Επομένως, αν πάρει κιλά μετά, θα παχαίνει στο καινούριο του σχήμα, δηλαδή θα παχαίνει συνολικά και όχι εκλέκτικά στα σημεία που αντιμετωπίστηκαν με την επέμβαση, κάτι που γινόταν πριν τη λιποαναρρόφηση. Άρα, στην πραγματικότητα, αν βάλει κιλά, θα φαίνεται και λιγότερο, αφού θα παχαίνει πιο συμμετρικά. Επίσης να τονιστεί ότι θα παχαίνει και στα σημεία που έγινε λιποαναρρόφηση, αφού δεν αφαιρούμε ποτέ όλα τα λιποκύτταρα, αλλά μόνο όσα χρειάζονται για να έχουμε ένα ομαλό περίγραμμα στο σώμα.

Εάν θέλω να κάνω επέμβαση μόνο στο διάφραγμα,μπορώ να μην αλλάξω το σχήμα της μύτης μου;

Βεβαίως. Σε ασθενείς που έχουν αναπνευστικό πρόβλημα λόγω στραβού ρινικού διαφράγματος, αλλά τους αρέσει η εμφάνιση της μύτης τους, ευθειάζουμε το διάφραγμα χωρίς να αλλάξουμε στο παραμικρό το σχήμα της μύτης. Το ανάποδο συνήθως δεν ισχύει, καθώς σχεδόν όλοι οι ασθενείς οι οποίοι υποβάλλονται σε ρινοπλαστικη χρειάζονται και ευθειασμό του ρινικού διαφράγματος, ώστε το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα να συνοδεύεται και από καλή αναπνοή.

Εάν κάνω ρινοπλαστική, θα έχω αναγκαστικά αυτή την ψεύτικη μύτη που βλέπω στα περιοδικά;

Το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής πρέπει να είναι φυσικό , δηλαδή να μην αναγνωρίζεται η μύτη σαν χειρουργημένη. Πρέπει να είναι η μύτη του ασθενούς απαλλαγμένη από τα προβλήματά της.

Το φυσικό αποτέλεσμα είναι άλλωστε ο χρυσός κανόνας γενικότερα στην Πλαστική Χειρουργική. Με την ίδια λογική, το πρόσωπο μετά από ένα Facelift δεν πρέπει να φαίνεται υπερβολικά τραβηγμένο, τα βλέφαρα μετά από βλεφαροπλαστική δεν πρέπει να κάνουν εισολκή εκεί που πριν έκαναν σακούλες.

Εάν θέλω να αυξήσω το μέγεθος των χειλιών μου, ποια είναι η πιο κατάλληλη μέθοδος ώστε να έχω φυσικό αποτέλεσμα;

Η πιο κατάλληλη μέθοδος είναι αυτή που συνιστά τη χρήση υαλουρονικού οξέος, πάντοτε από έναν σωστά καταρτισμένο γιατρό. Πρέπει να χρησιμοποιείται καλής ποιότητας υλικό και να κυριαρχεί πνεύμα συντηρητισμού κατά την εφαρμογή του, ώστε το αισθητικό αποτέλεσμα να ταιριάζει με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Γίνε ακόμα πιο όμορφη με το Ladylike

4 σπιτικές μάσκες για λαμπερό πρόσωπο

Η τέλεια συνταγή για σπιτικές ταινίες που αφαιρούν τα μαυράκια