ΜΑΛΛΙΑ

7 χτενίσματα με πλεξούδες που θα σου δώσουν την έμπνευση γι’ αυτή την άνοιξη

Imaxtree

Κόντρα στον χειμωνιάτικο καιρό, τη μονότονη διάθεση και τη μαυρίλα της εποχής, τα ανοιξιάτικα beauty trends για το 2022 έρχονται να προσθέσουν λίγο χρώμα, διάθεση για πειραματισμούς και ζωντάνια στην καθημερινότητά μας. Στο χέρι μας είναι δηλαδή, αν θα επιλέξουμε να ξεφύγουμε από τα ίδια και τα ίδια, δοκιμάζοντας ένα διαφορετικό χτένισμα ή κούρεμα στα μαλλιά μας, ένα πιο «ιδιαίτερο» για τα δεδομένα μας μανικιούρ, κάτι ξεχωριστό- και με χρώμα- στο μακιγιάζ μας.

Και μιλώντας για ανοιξιάτικα χτενίσματα, δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε μία ξεχωριστή αναφορά στις πλεξούδες, ένα από τα πιο στιλάτα, φρέσκα και βολικά χτενίσματα, για όλες τις εποχές. Κλασικές ή πιο ιδιαίτερες πλεξούδες, επιμελώς ατημέλητες ή πιο «αυστηρές», mini braids, αλλά και cornrows που καταλήγουν σε πλεκτούς κότσους, οι πλεξούδες συγκαταλέγονται μέσα στα hot trends της φετινής άνοιξης, όπως τα είδαμε στα fashion shows μεγάλων σχεδιαστών.

Μπορούν να γίνουν σε κάθε τύπο και σχεδόν κάθε μήκος μαλλιών (εκτός από τα πολύ κοντά μαλλιά). Μπορούν να συνδυαστούν με διάφορα χτενίσματα, όπως τα μαλλιά πιασμένα μισά-μισά, αλλά και αρκετά αξεσουάρ μαλλιών, πχ hair clips ή τσιμπιδάκια. Σίγουρα σε βγάζουν απροπρόσωπη από τις πιο casual καταστάσεις (πχ το γραφείο) μέχρι και τις πιο επίσημες, όπως αν είσαι καλεσμένη σε γάμο.

Αν λοιπόν, έχεις τη διάθεση να πειραματιστείς με το χτένισμά σου, παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο αγαπημένες πλεξούδες, έτσι όπως τις είδαμε στις πασαρέλες.

Τα πιο αγαπημένα μας χτενίσματα με πλεξούδες από τα runways

The Perfect Rope Braid

Imaxtree

Το είδαμε στο fashion show του οίκου: Alexis Mabille

Mini braid

Imaxtree

Το είδαμε στο fashion show του οίκου: Courrèges

Double French Braids

Imaxtree

Το είδαμε στο fashion show του οίκου: Osman

Αγαπημένα χτενίσματα με πλεξούδες από τα runways: Tiny, Face-Framing Braids

Imaxtree

Το είδαμε στο fashion show του οίκου: Altuzarra

Boxer braids

Imaxtree

Το είδαμε στο fashion show του οίκου: Bronx and Banco

Αγαπημένα χτενίσματα με πλεξούδες από τα runways: It’s time for something extra…

Imaxtree

Το είδαμε στο fashion show του οίκου: Christian Siriano

Αγαπημένα χτενίσματα με πλεξούδες από τα runways: Braided Bun With Cornrows

Imaxtree

Το είδαμε στο fashion show του οίκου: Christian Dior