ΜΑΛΛΙΑ

7 πολύ κοντά καρέ που συνδυάζουν πρακτικότητα και στιλ μέσα στη ζέστη

Instagram/khkris/

H Jessica Biel πριν ένα μήνα περίπου πήρε την απόφαση μετά από πολλά χρόνια, να αποχωριστεί το μακρύ μήκος στα μαλλιά της, υιοθετώντας ένα αρκετά πιο κοντό καρέ. Πριν λίγες μέρες, η Olivia Palermo μάς έδειξε το τέλειο καλοκαιρινό χτένισμα για καρέ μαλλιά και η Lily Collins αποφάσισε να κόψει μόνη της τα μαλλιά της στο πιο κομψό bob. Αν σκέφτεσαι να κάνεις μία αλλαγή στην κόμη σου λοιπόν, το κοντό καρέ (ίσως) είναι για εσένα.

 

Ιδιαίτερα τώρα, το καλοκαίρι, έχουμε μερικούς ακόμη λόγους που αγαπάμε το κοντό μήκος στα μαλλιά γενικά και το κοντό καρέ ειδικότερα, καθώς εκτός από τη γοητεία και τη χάρη, μπορεί να συνδυάσει στιλ και πρακτικότητα. Υπάρχει καλύτερη αίσθηση από το να μην κολλάνε και σε ζεσταίνουν τα μαλλιά στον αυχένα σου; (ρητορικό το ερώτημα). Το μήκος του κοντού καρέ φτάνει συνήθως στο ύψος του πιγουνιού ή πιο πάνω από αυτό. Τονίζει τα ζυγωματικά δημιουργώντας ένα statement αποτέλεσμα.

Στα ατού του κοντού καρέ το καλοκαίρι έρχεται να προστεθεί και η ελευθερία κινήσεων. Δεν χρειάζεται να αφιερώσεις ώρες στην περιποίησή του κατά το λούσιμο και στέγνωμα και μετέπειτα, στο styling, εκτός κι αν η περίσταση το απαιτεί. Οι επιλογές είναι πραγματικά άπειρες. Αυτό που χρειάζεσαι σε κάθε περίπτωση είναι τα κατάλληλα προϊόντα μαλλιών (που λειτουργούν στον τύπο τους) και όρεξη για hairstyling. Extra Tip: Μην υποτιμάς τη δύναμη που έχουν τα αξεσουάρ μαλλιών όπως hair clips, κλάμερς κ.α. που μπορούν να αναβαθμίσουν το χτένισμά σου στο πι και φι.

Να πούμε σ΄ αυτό το σημείο πως η κυριαρχία του κοντού καρέ (και του καρέ γενικότερα) συνεχίζεται ακάθεκτα στα runways, όπου μέσα από τις συλλογές των οίκων Μόδας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια βλέπουμε αμέτρητες εκδοχές του για κάθε τύπο και μήκος μαλλιού, αλλά και αισθητική.

Ανάλογα με το στιλ σου, επιλέγεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα πάνω σου, αφού συμβουλευτείς και τον κομμωτή σου βέβαια, πρώτα.

Παρακάτω λοιπόν, θα βρεις 7 ιδέες για πολύ κοντά καρέ για να δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι.

7 πολύ κοντά καρέ που συνδυάζουν πρακτικότητα και στιλ μέσα στον καύσωνα

Shaggy bob

Ανάμεσα στο bob και το pixie cut.

Short bob με κοντές αφέλειες.

Κοντό καρέ με φράντζα.

Ίσιο καρέ που φτάνει λίγο πιο κάτω από το πηγούνι.

Rounded bob

Textured bob