ΜΑΛΛΙΑ

7 είδη καρέ που μπορείς να δοκιμάσεις στα μαλλιά σου αυτή την περίοδο

Instagram/evgenia.revenko/

Ομολογουμένως, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι, έχουμε καθίσει κάποια στιγμή στη ζωή μας στην καρέκλα του κομμωτηρίου και φλερτάραμε με την ιδέα να κόψουμε τα μαλλιά μας καρέ ή εν πάση περιπτώσει αρκετά πιο κοντά.

Κι αν ποτέ τελικά δεν είπες το μεγάλο «ναι», το θέμα είναι πως αυτή την περίοδο, έχεις ακόμη μία ευκαιρία να το ξανασκεφτείς, μιας και τα πιο κοντά μήκη στα μαλλιά και πιο συγκεκριμένα τα καρέ είναι η πιο hot τάση.

Μήπως βαρέθηκες την κλασική εκδοχή του καρέ; Μην ανησυχείς καθόλου καθώς υπάρχουν άπειρες ακόμη εκδοχές του, που μπορούν να αποτελέσουν το τέλειο hair inspo που θα σε κάνει να το πάρεις επιτέλους απόφαση το 2024.

Από το baroque και flippy bob έως το textured bob, παρακάτω ετοιμάσαμε μια λίστα με τα αγαπημένα μας κουρέματα που είναι η τάση την οποία βλέπουμε παντού αυτή την περίοδο.

7 είδη καρέ που μπορείς να δοκιμάσεις στα μαλλιά σου:

Baroque Bob

Στην ουσία πρόκειται για την τελευταία και πιο δημοφιλή εκδοχή του καρέ που χαρακτηρίζεται από ασύμμετρα και ανάλαφρα layers, που χαρίζουν όγκο και ευελιξία στα μαλλιά, ενώ, σήμα κατατεθέν του είναι το blow dry εφέ (aka το στέγνωμα με σεσουάρ και μία στρογγυλή βούρτσα).

Μακρύ καρέ

Σοφιστικέ και super stylish, το μακρύ καρέ που φτάνει ακριβώς στο ύψος των ώμων ή λίγο πιο κάτω, είναι το τέλειο κούρεμα για κάποιον που θέλει να δοκιμάσει το συγκεκριμένο trend χωρίς να χρειάζεται να κόψει αρκετά το μήκος των μαλλιών του.

Curly bob

Ποιος είπε πως το καρέ δεν δείχνει κολακευτικό ακόμη και σε σγουρά μαλλιά;

Ασύμμετρο καρέ

Το ασύμμετρο καρέ έχει στρογγυλεμένο σχήμα, με τη μία πλευρά του να είναι πιο κοντή από την άλλη. Ιδανικό κούρεμα για κάποιον που θέλει να δώσει όγκο και «σώμα» στα μαλλιά του, κάνοντάς τα να δείχνουν πιο πλούσια.

Flippy Bob

Το flippy bob είναι μια απίστευτα κομψή επιλογή για τα μαλλιά και ο ορισμός του ”cool girl bob”. Στην ουσία πρόκειται για ένα κοντό, slicked-back καρέ με ελαφρύ layering στις άκρες, οι οποίες γυρίζουν προς τα έξω. Στην ουσία αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να γυρίσεις τις άκρες των μαλλιών σου προς τα έξω χρησιμοποιώντας μια στρογγυλή βούρτσα καθώς τις στεγνώνεις με το σεσουάρ.

Rounded Bob: Μακρύ καρέ με curtain bangs

Αν πάλι, ψάχνεις για μία μακριά εκδοχή του καρέ που να μπορείς να τη συνδυάσεις με curtain bangs, το παρακάτω hair look ίσως σου δώσει την έμπνευση που έψαχνες!

Texture bob με αφέλειες

Το textured bob aka καρέ με υφή είναι το τέλειο κούρεμα για να δημιουργήσεις σώμα και όγκο στα μαλλιά σου, χαρίζοντάς τους extra φυσική κίνηση και υφή. Οι αφέλειες μπορούν να απογειώσουν το hair look!