ΧΤΕΝΙΣΜΑ

6 χτενίσματα για να δοκιμάσεις αν έχεις κοντά μαλλιά

Launchmetrics Spotlight

Τα κοντά μαλλιά έχουν τη δική τους γοητεία και το επιβεβαιώνουν συνεχώς τα beauty looks που παρατηρούμε στις πιο πρόσφατες συλλογές οίκων μόδας. Το μήκος μειώνεται όλο και περισσότερο, με το καρέ να συνεχίζει δυναμικά την παρουσία του σε κάθε εκδοχή. Από το long bob στο κοντό, έως πολύ κοντό καρέ.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, δεν μπορείς να δοκιμάσεις χτενίσματα (ένα τέλειο παράδειγμα είναι η Olivia Palermo με το διπλό ponytail στο καρέ της). Μπορεί οι επιλογές να είναι περιορισμένες αλλά υπάρχουν. Το μυστικό είναι να σκεφτείς πέρα από τα συνηθισμένα. Μια πηγή έμπνευσης, εκτός από τις celebrities με κοντά μαλλιά, είναι το street style. Ακολουθούν, παρακάτω, 6 χτενίσματα για να δοκιμάσεις.

6 χτενίσματα για να δοκιμάσεις αν έχεις κοντά μαλλιά

Ένα ανάποδο ponytail

Σε αυτό το χτένισμα δημιουργείς ένα sleek εφέ στα μαλλιά, κάνεις τη χωρίστρα στο πλάι και στη συνέχεια πιάνεις τα μαλλιά σου σε μία μικρή αλογοουρά. Το twist εδώ είναι ότι τη γυρίζεις προς τα πάνω στερεώνοντάς τη με ένα ακόμη λαστιχάκι.

Launchmetrics Spotlight

Hairclips για ένα πολύ κοντό καρέ

Φυσικά μπορείς να δοκιμάσεις χτενίσματα σε ένα κοντό καρέ όπως tiny braids ή ponytails. Αν, ωστόσο, θέλεις να αναδείξεις το καρέ όπως είναι, μπορείς απλά να προσθέσεις πολλά hairclips. Αυτό το μεταλλικό εφέ στα καστανά μαλλιά δημιουργεί την τέλεια αντίθεση.

Launchmetrics Spotlight

Ένα messy ponytail με hairclip

Σε αυτό το χτένισμα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πιάσεις τα μαλλιά σου με ένα λαστιχάκι. Ολοκληρώνεις με ένα χρωματιστό hairclip.

Launchmetrics Spotlight

Ένα ιδιαίτερο sculptured χτένισμα σε κοντά μαλλιά

Μια ωραία ιδέα που μπορείς να υιοθετήσεις αν ψάχνεις χτενίσματα για τους φθινοπωρινούς γάμους. Σε αυτό το χτένισμα θα χρειαστεί να δημιουργήσεις ένα sculptured εφέ (σαν μικρούς κυματισμούς) στα μαλλιά και στη συνέχεια να τα πιάσεις πολύ χαμηλά στο σημείο του αυχένα.

Launchmetrics Spotlight

Braids σε κοντά μαλλιά

Πλέκεις τα μαλλιά σου σε πλεξούδες και στη συνέχεια σχηματίζεις με αυτές μικρούς κύκλους.

Launchmetrics Spotlight

Pigtails

Χωρίζεις τα μαλλιά σου σε δύο μέρη και αντί για μία αλογοουρά σχηματίζεις δύο. Προσθέτεις αξεσουάρ μαλλιών για ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Launchmetrics Spotlight