ΜΑΛΛΙΑ

5 χτενίσματα να δοκιμάσεις το σαββατοκύριακο

Imaxtree Imaxtree

Μπορεί οι μέρες να θυμίζουν η μία την άλλη και η αίσθηση του χρόνου πολλές φορές εν μέσω καραντίνας να χάνεται, όμως, αυτό δε σημαίνει πως ο χρόνος δεν υπάρχει ή θα πρέπει να σταματήσουμε να μετράμε. Κι αυτό το μέτρημα (εβδομάδων, ημερών, ωρών κλπ)- αν με ρωτάς προσωπικά- το θεωρώ ένα μικρό στοίχημα που αξίζει να βάζεις με τον εαυτό σου κάθε μέρα. Κάθε μέρα της καραντίνας σου.

 

 

 

Να περιμένεις ακόμη το ΣΚ, να κάνεις όσο το δυνατόν διαφορετικά πράγματα, να αλλάζεις ελαφρώς τη ρουτίνα σου, να πειραματίζεσαι με τα μαλλιά ή το μακιγιάζ σου, να μαγειρέψεις κάτι διαφορετικό. Στο πλαίσιο πάντα που θέλεις και μπορείς. Η δικαιολογία του χρόνου δεν υπάρχει, εξάλλου.

Σε αυτή τη λογική, αυτή τη φορά, αποφάσισα να συγκεντρώσω 5 τέλεια, εύκολα χτενίσματα από το Pinterest που μπορείς να δοκιμάσεις μόνη σου στο σπίτι, προκειμένου να ξεφύγεις από το  «αφήνω συνέχεια τα μαλλιά μου κάτω» ή τα πιάνω κοτσίδα (#thisisme).

Ιδανικά τα περισσότερα για κάθε τύπο και μήκος μαλλιών, τα παρακάτω χτενίσματα μπορούν να ανανεώσουν το στιλ σου εύκολα και απλά.

Μισά-μισά

Σε αυτή την περίπτωση το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πιάσεις τα μαλλιά σου μισά- μισά, δημιουργώντας ένα όμορφο twist στο πάνω τμήμα. Plus: Αν θέλεις με το ψαλίδι, μπορείς να δημιουργήσεις πιο χαλαρά waves για ένα ακόμη πιο ανέμελο hair look.

Πλεξούδες

Κάνε μία χωρίστρα στη μέση και αφού χωρίσεις τα μαλλιά σου σε δύο μέρη, δημιούργησε δεξιά- αριστερά δύο ανάποδες γαλλικές πλεξούδες. Στερέωσε χαμηλά, στο ύψος του αυχένα με ένα μαντήλι ή ένα scrunchie όπως βλέπεις στη φωτογραφία.

Βάλε στο παιχνίδι τα αξεσουάρ μαλλιών

Πιάσε τα μαλλιά σου μισά- μισά και δημιούργησε στο πάνω τμήμα μία χαλαρή πλεξούδα όπως βλέπεις στη φωτογραφία. Στο τέλος πέρασε ανάμεσα ένα μικρό αξεσουάρ.

Μισοπιασμένος κότσος

Πιάσε τα μαλλιά σου σε ένα χαμηλό ponytail και γύρισέ το προς τα μέσα, ώστε να δημιουργήσεις ένα παρόμοιο «μισοτελειωμένο» σινιόν, όπως βλέπεις στη φωτό.

Top knot: Κλασική αξία. ΟΜΩΣ. Αυτή τη φορά, δοκίμασε να περάσεις γύρω από τη βάση του ένα μικρό μαντήλι/ μεγαλύτερο φουλάρι. Στην ουσία, είναι σαν να «ντύνεις» τον κότσο σου.