ΜΑΛΛΙΑ

5 tips που αξίζει να γνωρίζεις για το αντηλιακό μαλλιών

Unsplash

Δεν έχει σημασία αν καθαρίζεις καλά το πρόσωπό σου, αν βάζεις ενυδατική ή serum, αν δεν συμπεριλαμβάνεις στην καθημερινή beauty ρουτίνα σου το αντηλιακό. Εκτός όμως, από την επιδερμίδα του προσώπου και του σώματος, τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής έχουν εξίσου ανάγκη για προστασία από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία.

Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες όσο περισσότερη είναι η έκθεση στον ήλιο τόσο μεγαλύτερη είναι η φθορά στη δομή της τρίχας και το χρώμα των μαλλιών αλλά και στο τριχωτό της κεφαλής.

Ακριβώς όπως το δέρμα στο υπόλοιπο σώμα μας, έτσι και το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να καεί στον ήλιο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.

Τα περισσότερα αντηλιακά μαλλιών εκτός από UV προστασία προσφέρουν και ενυδάτωση των μαλλιών μετά την έκθεση στον ήλιο, προστατεύοντας από την αφυδάτωση και τη φθορά. Ακολουθούν μερικά χρήσιμα tips που αξίζει να γνωρίζεις για την εφαρμογή του.

5 tips που αξίζει να γνωρίζεις με το αντηλιακό μαλλιών

-Όπως και στην επιδερμίδα, έτσι και στα μαλλιά επίλεξε ένα αντηλιακό μαλλιών με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF) για να αποφύγεις τη φθορά. Φρόντισε να επιλέξεις ένα προϊόν με SPF τουλάχιστον 30 ή περισσότερο για την καλύτερη προστασία.

-Ψέκασε το αντηλιακό από τη ρίζα μέχρι τις άκρες, απλώνοντάς το ομοιόμορφα στα μαλλιά (αν θέλεις μπορείς να τα χτενίσεις ελαφρώς για καλύτερη κατανομή του αντηλιακού).

Μπορείς να απλώσεις το αντηλιακό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την έκθεση στον ήλιο. Καλό είναι, αν είσαι στη θάλασσα να έχεις ξεπλύνει τα μαλλιά σου από το αλάτι.

-Εφαρμόζεται σε στεγνά ή βρεγμένα μαλλιά. Απόφυγε τα μαλλιά σου να είναι πολύ βρεγμένα, αλλιώς περίμενε μερικά λεπτά ή ταμπόναρε ελαφρώς με την πετσέτα.

-Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα

Plus, καλό είναι να αποφύγεις τα προϊόντα με οινόπνευμα και θειικά άλατα, καθώς αυτά τα συστατικά μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες στην υγεία των μαλλιών.